Emek ve Demokrasi Platformu Gezi'ye sahip çıktı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi Davası'nı onamasının ardından Emek ve Demokrasi Platformu, karara tepki göstererek Gezi'ye sahip çıktı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Emek ve Demokrasi Platformu Gezi'ye sahip çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, 14 Mayıs seçimlerinde Hatay’dan Milletvekili seçilen Avukat Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın mahkumiyeti onadı. Karara tepkiler yükselirken Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak karara tepkilerini dile getirdi.  

Emek ve Demokrasi Platformu Gezi'ye sahip çıktı

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in, Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Akarsu’nun yanı sıra çeşitli siyasi parti ve STK temsilcilerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında, Platform adına basın açıklamasını okuyan İşçi Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bilgin Arslan, kararların Türkiye siyaset ve hukuk tarihine karar bir leke olarak düştüğünü söyledi. Cezaların hem kanuni açıdan hem de Gezi’ye katılan milyonların ve halkın vicdanı bakımından yok hükmünde olduğunu belirterek, “Saray yargısı karar ilamında yazdığı gibi millet adına değil halk düşmanları adına, Gezi’den korkanlar adına, özgürlüklerimize ve emeğimize savaş açanlar adına karar vermiştir. Gezi, Türkiye’nin bütün kentlerinde özgürlükleri için, doğa için, hakları için yürüyen, hükümeti istifaya davet eden milyonların eseri ve onurudur. Yargıyı siyasetin basit bir aleti haline getirenler şunu iyi bilsin. Halk yargılanmaz. Saray ve onun siyasi çıkarlarına alet olanlar er ya da geç işledikleri suçların bedelini öder. Yargıtay kararının Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili Can Atalay’ı ilgilendiren kısmı, halk iradesini gasp etmeye dönük bir başka hukuk katliamıdır. Can Atalay, on binlerce Hataylının oylarıyla seçilmiş, ömrünü toplumsal davalara adamış bir hukuk ve mücadele insanıdır. Anayasa Mahkemesi’nin Atalay hakkındaki başvuruya ilişkin görüşme takvimini açıkladığı gün Yargıtay tarafından verilen karar halk iradesine AYM’ye ve Hataylılara karşı açık bir tehdit, boyun eğdirme girişimidir. Yaptığınızı görüyoruz ama geri adım atmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi. 
Gezi kazanacak
Hatay’dan Ankara’ya özgürlük yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirten Bilgin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “1 Ekim’de Özgürlük Yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Herkes bilsin; bu yürüyüş yalnız TİP’in, yalnız TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın yalnız yürüyüşe fiilen katılan kişilerin olmayacak. Hatay’dan Ankara’ya kadar, özgürlüklerimiz için, halkın demokratik iradesini ortaya koymak için, onurumuz olan Gezi için yürüyeceğiz. Ama yalnız bunlar için değil… Deprem suçları ve suçlularını ifşa etmek için, emekçilerin hakları için, kadınlar için, doğanın talanına dur demek için, gençler için, barış için, sanatçılar için, gazeteciler için, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılına emeğin ve özgürlüklerin damga vurması için yürüyeceğiz. Yanımızda yüzler, binler, arkamızda milyonlar olarak yürüyeceğiz. İl il, ilçe ilçe, köy köy özgürlük ateşini büyütmek için yürüyeceğiz. Saray’ın korkusunu gerçek kılmak için, direnen tüm dostlarımızla, toplumsal mücadelenin tüm güçleriyle yürüyeceğiz ve kazanacağız. Halk kazanacak, Gezi kazanacak!”