Elleri boş kaldı! Destek bekliyorlar

Erciyes Dağı'nın lezzetli bir o kadarda şifa olan balını üretmek için eğitimlerini aldılar, üretime geçmek için destek bekliyorlar. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Elleri boş kaldı! Destek bekliyorlar

Yurt dışından ve şehir dışından bir çok turist ağırlayan Erciyes Dağı sadece kış turizminde değil arıcılık içinde terçih edilen yerler arasında geliyor. 

Elleri boş kaldı! Destek bekliyorlar

Adana, Mersin ve Muğla gibi farklı kentlerden gelen arıcılar, Erciyes Dağı’nda en kaliteli balı almak için günlerce kovanlarıyla ilgileniyor. Develi Halk Eğitim Merkezi'de Erciyes’deki arıcılık faliyetleri başta olmak üzere arıcılığa destek vermek için kurs açtı. Bünyelerinde açtıkları arıcılık kursu ile kursiyelerine arıcılığın püf noktalarını öğreten Develi Halk Eğitim Merkezi katılım gösteren 13 kursiyerine de sertifikalarını verdi.

Elleri boş kaldı! Destek bekliyorlar

Arıcılık eğitimini başarıyla tamamlayan 13 kursiyer eğitimlerini tamamladılar ama elleri boş kaldı. Üretime geçerek Erciyes’in sunduğu güzel nimetlerden biri olan bal üretimine geçmek için arı kovanı desteği bekliyorlar. 
Kursiyerlerin isteklerini gündeme getiren Araştımacı Gazeteci Nezir Ötügen şunları söyledi, “Develi Halk eğitim bünyesinde açılan Arıcılık kursuna 13 kursiyer katıldı. 2023 yılı sona ererken Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezinde 2 hafta süren kurs sonunda başarılı kursiyerlere Arıcılık sertifikası dağıtıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler arı kovanı desteği bekliyorlar” dedi.

Elleri boş kaldı! Destek bekliyorlar