Elitaş, Meclis'te yeniden adaylık sinyali verdi!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te konuştu. AK Parti'deki 'Jübile' tartışmalarında dönem dönem gündeme gelen Elitaş, CHP'li İlhan Kesici'nin ekonomiye yönelik eleştirilerine yanıt verirken, '2024 yılının bütçesini yaparken yine inşallah biz de milletvekili olursak herhâlde yine aynı konuşmaları yapacağız diye tahmin ediyorum' ifadeleriyle dikkat çekti ve AK Parti'de yeniden adaylığın sinyallerini verdi.

Elitaş, Meclis'te yeniden adaylık sinyali verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te bütçe üzerine konuştu. Elitaş, “Türkiye 2011-2021 yılları arasındaki dönemde yıllık ortalama 5,8 oranında büyümeyi başarmıştır. Küresel finansal krizlere rağmen Türkiye, 2020 yılının ikinci yarısından itibaren alınan önlemler neticesinde olumlu yönde büyüyerek olumsuz yönde gerileme yaşayan diğer ülkelerden net bir şekilde ayrışmıştır” diye konuştu.
“TÜRKİYE, OECD VE AB ÜLKELERİNDEN 2 KAT DAHA FAZLA BÜYÜME GÖSTERDİ”
“2021 yılında Türkiye, OECD ve AB ülkelerinden 2 kat daha fazla büyüme göstererek yüzde 11,4’le son elli yılın en yüksek büyüme hızına ulaşmıştır” diyen Elitaş, “2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9, yılın ilk dokuz ayında ise yüzde 6,2 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, Orta Vadeli Program hedeflerine büyük ölçüde uyumlu hareket ederek tüketim, makine, teçhizat yatırımı harcamalarının sürüklediği sabit sermaye yatırımları harcamaları ve net mal ve hizmet ihracat kalemlerinin öncülüğünde iç ve dış talebin beraber büyümesiyle harcamalar yönüyle dengeli bir görünüm sergilemiş ve güçlü duruşunu korumaya çalışmıştır. Son açıklanan verilere göre 2022 yılı Ekim ayında işsizlik oranı ise yüzde 9,9 olarak tek haneli seviyeleri kaydetmiştir” şeklinde konuştu.
Elitaş, Meclis'te yeniden adaylık sinyali verdi!
“UYGULANAN VERGİ İNDİRİMLERİ VE SÜBVANSİYONLAR ARACILIĞIYLA TEMEL ÜRÜNLERE ERİŞİM KOLAYLAŞTI”
2022 yılında tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de enflasyonun en temel sorunlardan biri olduğunu dile getiren AK Partili Mustafa Elitaş, “Uygulanan vergi indirimleri ve sübvansiyonlar aracılığıyla temel ürünlere erişim kolaylaştırılmış, başta gıda olmak üzere dış ticaret tedbirleriyle arz kısıtlamaları hafifletilmiş, enflasyonla mücadele önlemleri koordineli bir şekilde kararlılıkla alınmıştır. Enflasyonla mücadelede bugüne kadar yönetilen, yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla gerekli adımları hızla hayata geçirmiş, bundan sonra da aynı yaklaşımımız çerçevesinde vatandaşlarımızın alım gücünü koruyacak şekilde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Enflasyon beklentilerinin artık kontrol altında olması, fiyat istikrarı ve finansal istikrara yönelik uygulanan önlemler ve enflasyonla mücadeleye yönelik kararlı duruşla bu aydan itibaren enflasyon oranında kesintisiz bir düşüşün yaşanacağı bir dönem başlamıştır.  Bu çerçevede, enflasyon oranının 2022 yılı sonunda yüzde 65’e, 2023 yılı sonunda ise yüzde 25’e gerilemesi beklenmektedir” dedi.
ELİTAŞ: 2028 YILINDA DA BİZE NASİP OLACAK!
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin, AK Parti’ye ve ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Elitaş’ın, yeni döneme ilişkin adaylık sinyali de Meclis’te dikkat çekti. Elitaş, 2028 yılında da 26’ncı bütçeyi yapmanın AK Parti’ye nasip olacağını iddia etti. Elitaş, “Bugün 21’inci bütçeyi gerçekleştiriyoruz, 2028 yılında da inşallah AK Parti, Cumhur İttifakı 26’ncı bütçesini gerçekleştirmek üzere burada sizlerin huzurunuza gelecek” ifadelerini kullandı. 
ELİTAŞ: NASİP OLUR BİZ DE MİLLETVEKİLİ OLURSAK AYNI KONUŞMALARI YAPACAĞIZ
AK Partili Mustafa Elitaş, yeniden Milletvekili olacağının sinyalini de şu sözlerle ortaya koydu: O zaman da tahmin ediyorum, 2024 yılının bütçesini yaparken yine inşallah, Allah nasip ederse, Sayın Kesici milletvekili olduğu takdirde, nasip olur biz de milletvekili olursak herhâlde yine aynı konuşmaları yapacağız diye tahmin ediyorum.
Elitaş, Meclis'te yeniden adaylık sinyali verdi!