Elitaş: Davayı terk ettin! Şener: Ortada cukkacılıktan başka dava bırakmadınız!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, arasında dikkat çeken tartışma...

Elitaş: Davayı terk ettin!  Şener: Ortada cukkacılıktan başka dava bırakmadınız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Konya Milletvekili Doç Dr Abdüllatif Şener, arasında Meclis’te sert tartışmalar yaşandı. 

ŞENER: GÖZE Mİ GİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ? YUKARIDAKİNİN GÖZÜNE GİRMEK İÇİN BURADA MEMLEKETİ SATMANIN BİR ALEMİ YOK

Elitaş, Şener’i ‘Davayı satmakla’ suçladı. Meclis’te iktidara tepki gösteren Şener, iktidarın Meclis’e getirdiği önergelerle kaşla göz arasında kara parayı aklamaya çalıştığını savundu. Şener, ‘Uyuşturucu ticaretini, beyaz kadın ticaretini, teröre dayalı kazançları hepsini aklayan bir kanun maddesi buraya getiriyorsunuz, geçirmek için mücadele ediyorsunuz. Göze mi girmeye çalışıyorsunuz? Yukarıdakinin gözüne girmek için burada memleketi satmanın bir alemi yoktur.  Türkiye’yi kara para aklama merkezi hâline getirecek önergeleri, kanunları çıkarırsanız siz bu memleketi felakete sokuyorsunuz demektir. Bu devleti mafya devletine çeviriyorsunuz demektir, mafya devletine’ ifadelerini kullandı.
 
Şener’in bu sözleri AK Partilileri kızdırdı. AK PARTİ Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da Meclis’te Şener’in açıklamalarının ardından söz aldı ve ‘İnanın utanıyorum, utanç duyuyorum’ dedi. Elitaş, ‘Yıllarca birlikte aynı koltuklarda aynı dava uğruna uğraştık ama ben davamı terk etmedim, sen davanı terk ettin’ diye konuştu.

ŞENER: BU MU DAVAN?

Bunun üzerine Şener, ‘Davan bu mu? Davan bu mu? Bu mu davan?’ karşılığını verdi. 

ELİTAŞ: SEN DAVANI TERK ETTİN! MİLLETVEKİLİ DİK DURAN ADAMDIR

Daha sonra Elitaş, ‘Yazıklar olsun sana. Utanç duyuyorum. Yıllarca aynı dava uğruna uğraştık, ama ben davamı terk etmedim, sen davanı terk ettin. Yazıklar olsun sana’ dedi.
 
ELİTAŞ: SOYUNDUĞU YERDEN GİYİNEN ADAM, GİYİNDİĞİ YERDE SOYUNAN ADAM MUTEBER ADAMDIR

Elitaş, şu ifadeleri kullandı: Milletvekili dik duran adamdır, sözünde duran adamdır, geçmişiyle övünen adamdır. 2003 yılı ilk varlık barışını getirdik, Başbakan Yardımcısısınız ve imza sizin imzanız. Ya, arkadaş, 2003 yılında buna itiraz ediyordun, niye bırakıp da gitmedin, niye Başbakan Yardımcılığına devam ettin, niye devam ettin? Ben derviş olacağım, ben derviş olacağım, artık milletvekili olmayacağım.’ Milletvekili olmayacaktı altı ay sonra parti kurdu, arkasından baktı başka şeyler oluyor. Ya, arkadaş, soyunduğu yerden giyinen adam, giyindiği yerde soyunan adam muteber adamdır; oradan oraya, oradan oraya.

ŞENER: ORTADA CUKKACILIKTAN BAŞKA DAVA BIRAKMADINIZ. SİZİ GİDİ ZALİMLER SİZİ

Yaşanan bu yöndeki tartışmalar siyasete damgasını vururken, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Şener, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Şu davayı satmaktan bahsedenlere de hayret ediyorum. Ortada cukkacılıktan başka dava bırakmadınız. Sizi gidi zalimler sizi. Peki ama ortada hala dava kaldı sananlara ne diyeyim? Sizi gidi gafiller sizi.