Eksik ve hatalı işlemin bedeli: 4 milyon 200 bin TL

Kayseri Devlet Hastanesi'nde 'Acil Evraksız İşlem'de eski ve hatalı işlem nedeniyle, iki yıllık kamu zararı 4 milyon 200 bin lira oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Eksik ve hatalı işlemin bedeli: 4 milyon 200 bin TL
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Devlet Hastanesi’nin 2 yılda eksik ya da hatalı işlem nedeniyle 4 milyon 200 bin lira zarara uğradığı öne sürüldü.  Hastanelerin acil servislerine müracaat eden vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için acil servislerde ‘Acil Evraksız İşlem’ adı verilen bir uygulama yapılıyor.

Eksik ve hatalı işlemin bedeli: 4 milyon 200 bin TL

Hastaya müdahaleyi önceleyen bu uygulama sonrasında da hastanın resmi kaydı oluşturularak, ilgili kurumdan ya da her hangi bir sosyal güvencesi yoksa bizzat hastanın kendisinden oluşan ücretin tahsis edilmesi yönüne gidiliyor. Edindiğimiz bilgiye göre; Kayseri Devlet Hastanesi’nde 2022 yılında 6 bin hastanın kaydı eksik ya da hatalı tutuldu. Bunun parasal karşılığı ise 1 milyon 200 bin lira… 2023 yılında ise eksik ya da hatalı kaydı tutulan hasta sayısı 8 bin oldu. Bunun ekonomik karşılığı ise 3 milyon lira… Yani iki yılda Kayseri Devlet Hastanesi’nde eksik ya da hatalı tutulan işlem nedeniyle toplam 4 milyon 200 bin liralık bir zarar meydana geldi. Konuyla ilgili sorumluluğu bulunanlara her hangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı ise bilinmiyor.