Ekonomistlere göre mayıs ayı enflasyonu bakın kaça çıkacak!

Kayseri'deki vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm ülkede yüksek enflasyonun etkileri hissediliyor. AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan 15 ekonomistin mayıs ayı enflasyon ortak beklentisi belli oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Ekonomistlere göre mayıs ayı enflasyonu bakın kaça çıkacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de yüksek enflasyon altında ezilen vatandaşlar başta olmak üzere finansal piyasalar, sektörlerin yakından takip ettiği mayıs ayı enflasyon oranları gelecek hafta pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanacak.

TÜİK tarafından açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri öncesi AA Finans'ın enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,85, en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 69,80 olan yıllık enflasyonun yüzde 74,89'a çıkacağı öngörülüyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi mayısta 43,95 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda yüzde 3,18 artış kaydetmişti.