'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!

Kayseri'de ekmeğe zam iddiası ortalığı karıştırdı. Seçim öncesi alevlenen tartışmanın ardından dün art arda 'Ekmeğe şu an zam yok' açıklamaları yapıldı. Ancak ekmeğe zam talebinin belgesi ortaya çıktı.

'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de seçim öncesi ekmeğe zam tartışması sürüyor. Kentte 4 TL’den satılan 200 gr ekmeğin fiyatının 5 TL olduğuna dair haberlerin yayılmasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yönde yayılan zam haberleriyle ilgili açıklama yaptı. 
Büyükkılıç, “Ekmeğe zam yok” dedi ve ekledi: İhtiyaç duyulursa daha sonraki süreçte değerlendirilir. 

'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!
“ŞU AN İTİBARİYLE ZAM YOK”
Erciyes Üniversitesi’nde katıldığı program sonrasında açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  şu ifadeleri kullandı: Ekmeğe herhangi bir zam söz konusu değil. Bu bilgi kirliliği. Eğer ihtiyaç duyulursa daha sonraki süreçte de değerlendirilir. Ama şu an itibariyle herhangi bir zam söz konusu değil. Ekmek Kayserimiz’de 4 TL” dedi.
'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!AKAR: FİTNE, FESAT YUVALARI...
“Ekmeğe zam” tartışmalarıyla ilgili AK Parti Milletvekili adayı ve aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da açıklama yaptı. Akar, “Maalesef fitne, fesat yuvalarından kafa karıştırıcı iddialar ortaya çıkıyor. Bu haberi duyar duymaz sayın belediye başkanımızla, valimizle konuştuk. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Vatandaşımız rahat olsun” diye konuştu.

'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!
FIRINCILAR ODASI BAŞKANI: ZAM GÜNDEMİMİZDE YOK
Seçim öncesi zam tartışması alevlenirken Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Aslan da, Büyükşehir Belediyesi tarafından basın kuruluşlarına servis edilen videoda  “zam yok” açıklaması yaparak, “Ekmek 5 lira diye bir şey yok. Şu an öyle bir gündemimiz yok. Biz, Ticaret Odası ile hareket ediyoruz. Gereken açıklamayı halkımıza duyururuz. Halkımız Ticaret Odası ve odamızın dışında hiçbir habere itibar etmesin” açıklaması yaptı. 
KESOB İSE “YENİ TARİFE CETVELLERİNİN ONAYLANARAK 01.05.2023’TE YÜRÜRLÜĞE KONULMASI!” YÖNÜNDE KARAR ALMIŞ
Bakan Akar, Başkan Büyükkılıç ve Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Aslan,  “Ekmeğe zam yok” açıklamaları yaparken KESOB’un ise yakın zamanda artan maliyetleri işaret ederek, zam yapılması yönünde karar aldığı ortaya çıktı.
'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!TOPLANTI 10 NİSAN’DA YAPILMIŞ!
Buna göre, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetimi 10 Nisan 2023’te karar aldı. Fırın fiyat tarifesi konusunda toplanan Birlik yönetiminin o toplantısına ilişkin “karar suretinde” şu ifadeler yazıldı: 
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu 10.04.2023 günlü toplantısında merkez fırın esnafı ücret tarifelerinin tespiti müzakere edildi. Geçim endeksleri ve girdi fiyatlarındaki değişimler dikkate alınarak ve ekte dokümanı bulunan yeni tarife cetvellerinin onaylanarak 01.05.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe konulmasına 5362 sayılı yasanın 62. maddesi hükmünce karar verildi.
İŞTE ALINAN O KARARIN BELGESİ
'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!200 GR EKMEK 5 TL DENMİŞ VE ODA TARAFINDAN TALEP EDİLEN YENİ FİYAT TARİFESİ DE BELİRLENMİŞ!
'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!RAMAZAN SONRASINA İŞARET ETMİŞ
Diğer yandan KESOB Başkanı Şeyhi Odakır’ın da bir süre önce Ramazan ayı içerisinde zam konusunun gündemde olmadığını, ancak Ramazan sonrası zammın gündeme geleceğine yönelik açıklamalarının da olduğu da öne sürülüyor. KESOB yönetimin bu yönde aldığı zam kararına ise Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) olumlu bakmadığı ifade ediliyor. 
'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi!Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından seçim öncesi yayılan ve tepki gösterilen zam haberlerinin seçim sonrasına nasıl yansıyacağı, Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı’nın aksine esnafın bu yönde bir talebinin olup olmadığı ise merak konusu oldu.