Ekmeğe zam iddiasına yanıt geldi!

Ekonomide yaşanan gelişmeler, maliyetlerdeki artış, artan hayat pahalılığı her alanda hayatı olumsuz etkiliyor. Zamlar art arda geliyor. Peki, ekmeğe yeni bir zam mı var? Bu konuda dikkat çeken bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Ekmeğe zam iddiasına yanıt geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimleri öncesi Kayseri’de ekmek zammı tartışmaları alevlenmişti. Seçim öncesi gündeme gelen zam tartışmaları sonrası iktidar cephesinden “zam yok” açıklamaları gelmişti. 
SEÇİM ÖNCESİ KAYSERİ’DE ZAM BİLMECESİ YAŞANMIŞTI
Önce o dönem Bakan olan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sonrasında da Fırıncılar Odası “Zam yok” açıklaması yapmıştı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından ise Kayseri’de ekmek zamlanmış ve 4 TL’den satılan 200 gr ekmek 5 TL olmuştu.Ekmeğe zam iddiasına yanıt geldi!EKMEĞE ZAM OLACAK MI?
Zam iddiaları yeniden alevlendi. Vatandaşın temel gıda maddesi olan “ekmeğe zam olacak mı?” Bu yönde kulaktan kulağa yayılan iddiaların ardından Türkiye Fırıncılar Odası’ndan merakla beklenen açıklama geldi. 
FEDERASYONDAN AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iddiaları yalanladı. Balcı, “Bizim gündemimizde böyle bir fiyat bugün itibariyle yoktur. Esnafın mağdur olmaması için makul fiyat artışı belirlenmiştir. Fiyat talep etme yetkisi olmayan, fırıncı esnafını temsil etmeyen kişilerin kamuoyunda ekmeğin fiyatı konusunda açıklama yapmalarını ve bunu haberleştiren kanalları doğru bulmuyoruz. Biz daha önceki toplantılarımızda bunlara itibar edilmemesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Aynı kişilerin ekmek üzerinden ve fırıncı esnafı üzerinden siyaset yapmalarını doğru bulmuyoruz. Son zamanlarda akaryakıta gelen zam, sektörümüzü de olumsuz etkilemiştir. Ama bu demek değildir ki bugün veya gelecek ay ekmek fiyatlarında bir değişiklik olacak. Un fiyatlarını gerek biz, gerekse gerekli bakanlıklar yakından takip ediyor. Un fiyatlarında aşırı bir artış olması durumunda geçmişte olduğu gibi bugün de ilgili bakanlıklar gerekli tedbirleri alacaktır" şeklinde konuştu.
KAYSERİ FIRINCILAR ODASI: HALKIMIZ TİCARET ODASI VE KESOB DIŞINDA HİÇBİR HABERE İTİBAR ETMESİN
Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Aslan da zam tartışmalarıyla ilgili “Biz, Ticaret Odası ile hareket ediyoruz. Gereken açıklamayı halkımıza duyururuz. Halkımız Ticaret Odası ve odamızın dışında hiçbir habere itibar etmesin” açıklaması yapmıştı.Ekmeğe zam iddiasına yanıt geldi!