Edirne'ye gittiler, Kayserili şehidi andılar!

Kayserililer, Edirne'ye gittiler, şehidin mezarını ziyaret ettiler. 2018 yılında şehitliği Develi Belediyesi tarafından yaptırılan şehit Yusuf oğlu Mehmet'in Edirne'deki kabristanını ziyaret etti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Edirne'ye gittiler,  Kayserili şehidi andılar!

Kayseri'nin Develi İlçe Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğretim Görevlisi Tarihçi Ahmet Nedim Kilci, Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin, İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Develioğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Orhan ile birlikte 2018 yılında şehitliği Develi Belediyesi tarafından yaptırılan 1913 yılında Balkan Harbinde şehit düşmüş Develili  Yusuf oğlu Mehmet’in Edirne’deki kabristanını ziyaret ettiler.
Edirne'ye gittiler,  Kayserili şehidi andılar!

Kabristanda Tarihçi Ahmet Nedim Kilci’nin o dönemleri anlattığı hadiseleri bir kez daha dinleyen heyet, şehirleri okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla yad ettiler.  Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve beraberindeki heyet ayrıca şehitliğin hemen yanında bulunan Edirne Sarayı'nın ihyası için planlanan 5 yıllık master plan çerçevesinde kazı, ikmal, inşa, teşhir, tanzim ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında Milli Saraylar Bilim Kurulu Üyesi Mehmet AkifIşık ve Milli Saraylar Edirne Bölge Müdürü Mert Can Polat ile istişarelerde bulundu.

Edirne'ye gittiler,  Kayserili şehidi andılar!

Milli Saraylar Bilim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Işık, "Atalarımızın mirasına sahip çıkmazsak geleceği inşa edemeyiz. Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk. Herkese örneklik teşkil etmesini diliyorum” dedi. Tarihi Edirne şehri ve şehitleri ziyaret etmenin her seferinde tarih bilincini artırdığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ise "İlçemizden kalkmış Balkan Harbine katılmış ve burada Edirne’de şehit düşmüş hemşerimiz Yusuf oğlu Mehmet’in şehitliğinin olmadığını Ahmet Nedim Kilci Hocamdan öğrendiğimde çok mahzun oldum. Sağolsun hocamızın yerini göstermesi ve bilgiler vermesiyle kahraman hemşerimize bu mezarı yaptırdık ki gelenler ve görenler bir Fatiha okuyabilsinler diye. Yolu düşen bütün hemşerilerime şehidimizi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, bize de onların bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkabilmeyi niyaz ediyorum” dedi.

Edirne'ye gittiler,  Kayserili şehidi andılar!