Edanur Çoban'ın katili hakim karşısına çıktı

Eski sevgilisi olduğu iddia edilen 18 yaşındaki Edanur Çoban'ı iş çıkışı katleden Gökhan Çatbaş, hakim karşısına çıktı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bülteninde… 

Edanur Çoban'ın katili hakim karşısına çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de 13 Eylül 2023 tarihinde saat 22.30 sıralarında, Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi'nde meydana gelen olayda;  bir restoranda garson olarak çalışan Edanur Çoban (18), iş çıkışı evine giderken eski sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan Çatbaş (21) tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Edanur Çoban olay yerinde hayatını kaybederken, olay yerinden kaçan Gökhan Çatbaş, Nevşehir’in Avanos ilçesi girişinde yakalanarak, Kayseri’ye getirildi. Üniversite harçlığını çıkarmak için çalıştığı restorandan evine dönerken öldürülen Edanur Çoban’ın öldürülmesi ile ilgili dava bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma ile başladı.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Tutuklu sanık Gökhan Çatbaş mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Edanur'la 2022 Haziran ayında tanıştık 1 sene boyunca sevgiliydik. Bu sene Temmuz ayında yüzük taktık. Edanur'u ailemle tanıştırdım. Edanur sonrasında beni aldattı. Ben İnstagram üzerinden sahte bir erkek hesabı oluşturdum ve Edanur'a mesaj gönderdim o da benimle konuştu. Ben telefonunu elimden aldığımda 6, 7 farklı erkekle mesajlaştığını gördüm. Olayın gerçekleştiği gün Edanur'la konuşmak için oraya gitmiştim. Tüfek çantada çanta 2 metre ötedeydi. Konuşurken bana küfür ve hakaret etti. Ben de çantadan tüfeği alıp 4 el ateş ettim. Sonra bir bağırma sesi duydum ve arabaya binip kaçmaya başladım. Ankara tabelası gördüm ve o tarafa doğru sürerken Avanos tabelası görünce Avanos yönüne döndüm. Yol kenarında bir cami gördüm ve durup namaz kıldım. Sonrasında polisler geldi ve beni aldı. Tüfeği yol kenarına atmıştım. Üzerime atılan suçu kabul ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Olay günü Edanur'un yanına 1 şişe bira içip gitmiştim. Olaydan iki gün önce tüfeği temin etmiştim. Maktule ateş ederken 'Öl lan' gibi bir söylemim olmadı. Tanık Y.B. benim kendisine olay günü 'Ya kendimi öldüreceğim ya Edanur'u öldüreceğim' gibi bir cümle kurduğumu beyan etmiş ben böyle bir şey demedim Edanur'u tasarlayarak öldürmedim her şey olay anında gelişti. Y.B. benim arkadaşım ben böyle bir şey söyleseydim kendisi bana müdahale etmez miydi."

Maktul Edanur Çoban'ın babası müşteki Akın Çoban mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Olayı görmedim, benim kızım Tokat İnfaz Koruma Memurluğunu kazanmıştı. Yurda yerleştirecektik. Olay gününden 3, 4 gün önce katil bana mesaj attı. Ben evdeydim. Aşağı in konuşacağız dedi. Ben indim bana kızını istiyorum dedi. Alkollüydü, ben ona kızım seni istemiyorsa bende istemem dedim. Sonra gitti. Ben 43 yaşındayım hayatımda ilk kez adliyeye geliyorum. Hakim karşısına çıkıyorum. Bir insan kız arkadaşı ile buluşmaya giderken yanında silah götürmez çiçek götürür. Yüzük taktık dedi az önce. Yalan konuşuyor. Öyle bir söz, nişan felan olmadı. Şikayetçiyim en ağır cezayı almasını talep ediyorum."

Maktul Edanur Çoban'ın annesi Tuğba Çoban mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ben annesiyim; çok onurlu, gururlu ve şerefliyim kızım bu katille evlenseydi eğer çocuklu bir anne olacaktı. Katil belki de mini etek giydin diye öldürecekti kızımı. Benim kızım okuyacaktı. Okul masraflarını çıkartmak için çalışıyordu. Yüzük, nişan felan takmadık yalan söylüyor. Başka Edanur'lar ölmesin. Ben o kızı büyüttüm; süt verdim, ekmek verdim. En ağır ceza neyse verilsin. 81 milyon beni teselli etmedi ama ağzınızdan çıkacak tek bir kelime beni teselli edecek. Kızım yeniden doğmuş gibi buradan çıkıp gideceğim."

Müşteki vekili mahkeme heyetinden, sanığın cinayeti vahşice bir hisle işlediğini maktul Edanur Çoban'ın beyninde 17 adet saçma çıkarıldığını beyan etti ve sanığın işlediği suç kapsamında karar verilirken bunun göze alınması gerektiğini talep etti.

Anne Çoban sonrasında sanığa dönerek, "Sen katilsin, tüm Kayseri hatta tüm Türkiye senden tiksiniyor." dedi.

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Köse mahkemede yaptığı açıklamada, "Kamuya mal olmuş bu işlenen cinayetin takipçisiyiz. Kayseri Barosu olarak davaya katılma talebimiz vardır. İlerleyen safhaları da takip etmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Savcı mütaalasında, "Hüküm verilsin, dosyada akıl sağlığının yerinde olmadığına dair herhangi bir delil mevcut değildir. Somut olayla ilgili; müşteki, sanık ve tanık beyanları dinlenmiştir. Dosya kapsamında sanığın işlediği suç sabittir. Sanığın 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talep ve mütaala olunur." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanık Gökhan Çatbaş'tan mütaalaya karşı bir diyeceği olup olmadığını sordu. Sanık, "Planlayarak yapsaydım temizlemeye çalışırdım. Temizlemeden kaçacak kadar aptal olamam. Mütaaladaki aleyhimde olan hususları kabul etmiyorum. Bir sonraki duruşmada huzurunuza çıkmak istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının incelenmesi için adli tıp kurumuna sevkine ve eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.