Eczacılara iki yıl Eczaneyi kapalı tutma hakkı!

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili dikkat çeken açıklama. Buna göre eczanesi geçici kapalı bulunan eczacılar, iki yıllık daha kapalı tutma hakkına sahip olacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Eczacılara iki yıl Eczaneyi kapalı tutma hakkı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eczacılarla ilgili dikkat çeken karar. 14.03.2023 tarihli ve 32132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 6. maddesi ile mezkur Yönetmelik'in 49. maddesinin 1. fıkrası "Birden fazla eczanesi bulunan yerlerde eczacının hastalık ve sair mazeretlere istinaden talebi ile meslek hayatı boyunca toplam kapalılık süresi iki yılı geçmemek kaydıyla eczane kapalı tutulabilir" şeklinde değiştirildi. 

Eczacılara iki yıl Eczaneyi kapalı tutma hakkı!
İKİ YILLIK DAHA KAPALI TUTMA HAKKI
Yönetmelik değişikliğinin yayımlandığı 14.03.2023 tarihinde, eczanesi geçici kapalı olan eczacılar, eczanelerini süre sonunda açmaları halinde, toplamda iki yıl daha kapalı tutma hakkına sahip olacak mı? Bu konu hakkında Eczacılar, belirsizliğin ortadan kalkması için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan resmi yazı ile görüş talep etti. Kurum tarafından merakla beklenen cevap geldi. Eczacılar Birliği’ne gönderilen yazıda “Yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle eczanesi geçici kapalı bulunan eczacıların, eczanelerini usulüne uygun şekilde yeniden açmalarının ardından toplamda iki yıllık daha kapalı tutma hakkına sahip olacakları” belirtildi. Kayseri Eczacı Odası yönetimi de bu konuda Oda üyelerini bilgilendirdi.
İşte Eczaneleri mazeretleri nedeniyle kapalı olabileceklerine yönelik merak edilen o cevap:

Eczacılara iki yıl Eczaneyi kapalı tutma hakkı!