Duygularını bu sözlerle ifade etti, 'Harikasın ya, harikasın!'

Depremlerin ardından yeni konutuna kavuşmanın heyecanını yaşayan vatandaş, yaşadığı kaygıyı Bakan Mehmet Özhaseki'ye iletti. Bakan Özhaseki'nin cevabı sonrasında 'Harikasın ya, harikasın!' sözleriyle duygularını ifade etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Duygularını bu sözlerle ifade etti, 'Harikasın ya, harikasın!'

6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmalar hızla devam ediyor. Yapılan çalışmaların bir ürünü olarak tamamlanan ilk 41 bin konut ve 5 bin köy evi, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de Kahramanmaraş merkezli depremlerinde evleri yıkılan hak sahiplerine evlerini törenlerle teslim etmeye devam ediyor.

‘Harikasın ya, harikasın!’

Yeni konutlarına kavuşmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar, bu süreçte yaşadıkları kaygıları da Bakan Mehmet Özhaseki'ye iletti. Deprem bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Özhaseki'ye bir hak sahibi, "Bakanım, yine biz aynı yerlerimizi mi alacağız? Başka kimse olmayacak değil mi? Bizden başkaları girmeyecek değil mi?" şeklinde endişelerini dile getirdi. Bakan Özhaseki, bu kaygılara açıklık getirerek, "Abla, binada ve blokta kura çekilecek. Buradaki komşuların da aynı şekilde hak sahibi olacak" cevabını verdi. Bu yanıt üzerine mutluluğunu dile getiren hak sahibi, "Harikasın ya, harikasın!" sözleriyle duygularını ifade etti.