Durdurulamayan zam!

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin fiyatına gelen zamlar Kayserili araç sahiplerinin de alım gücünü olumsuz etkiledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Durdurulamayan zam!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin fiyatına gelen zamlar Kayserili araç sahiplerinin de alım gücünü etkiledi.

14 Mayıs seçimi öncesi, 9 Mayıs tarihinde benzinin litre fiyatı 20 TL 33 kuruş, motorinin litre fiyatı 19 TL 19 kuruş seviyesinde idi.

Seçimlerden sonra akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar ile benzinin litre fiyatı 20 TL 33 kuruştan 38 TL 61 kuruş seviyesine ilerledi. Gelen zam oranı yüzde 90 olarak kayda geçti.

Motorinin litre fiyatı ise 19 TL 19 kuruş seviyesinden 39 TL 17 kuruş seviyesine ilerledi. Zam oranı yüzde 104 olarak yansıdı. 

Art arda gelen zamlar Kayserili araç sahibi vatandaşlarda da tepkilere neden oldu. Vatandaşlar arasında zamların ne zaman son bulacağı merak konusu oldu. 

Durdurulamayan zam!

Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 84.84 Dolar’dan işlem görüyor.