Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kayseri'de

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olarak bilinen ve Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olarak biliniyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kayseri'de

İç Anadolu da ticaretin merkezi olarak bilinen Kayseri aynı zamanda turizmin uğrak noktalarından biri olarak yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor. Dünya’nın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı Şelaleleri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kayseri'de

Şelaleler, Kayseri Yahyalı ve Adana Aladağ ilçelerine yaklaşık 55 km, Kayseri'ye 145 km mesafede yer alıyor. Kapuzbaşı'nın batı tarafında yer alan Hacer Ormanları 18 bin hektar alanı kaplıyor. Torosların Tepesindeki doğal güzelliklere sahip Kapuzbaşı Şelalelerine ulaşım imkanı biraz zor olmasına karşın şu anda yapılan çalışmalardan sonra kısa zamanda ulaşım sağlanıyor. Valilikten alınan bilgiye göre önceden 3 saatte gidilen yere, şimdi 1,5 saatte ulaşılıyor. 

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kayseri'de

Ormanlar da Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Şelaleler kadar çevresinde bulunan doğal ortamdaki sosyal tesislerde dikkat çekiyor. 
Venezuela'da bulunan 979 metrelik dünyanın en yüksek şelalesi olan Kerepakupai Meru Şelalesi’nden hemen sonra geliyor. Kapuzbaşı Şelalesi görenlerin hayran kaldığı, gitmeyenlerin gitmek için sabırsızlandığı bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. 
Şelalenin yakınında Hacer ormanlarında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kapuzbaşı Şelalelerin’in Güney vadisinde ailenizle birlikte piknik yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. Günübirlik gitmek isteyenler içinde imkanlar bulunuyor. İsteyen vatandaşlar Aladağ eteklerinde ve Kapuzbaşı Şelalesi’nin bulunduğu alanda kamp kurabilir veya tesislerde konaklayabilirler. Bu sıcak günlerde insanlara serinleyebilecekleri bir alan sağlıyor.

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kayseri'de

Kuş sesleriyle birlikte suyun, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tesislerde başta kahvaltı olmak üzere birbirinden farklı lezzetler de doğal ortamda vatandaşlara sunuluyor.