Dünyanın en büyük ikinci vadisini gördünüz mü? Kayseri'ye 150 kilometre!

Kayserili doğa severlerin tertemiz doğası ve tarihiyle hayran kaldığı o vadi bakın nerede? Dünya'nın en büyük ikinci vadisi olarak bilinen o eşsiz doğa güzelliği Kayserili vatandaşlarında ilgisini çekiyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Dünyanın en büyük ikinci vadisini gördünüz mü? Kayseri'ye 150 kilometre!

Kayserili vatandaşların da gözdesi olan Ihlara vadisi, Dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yere sahip. Yemyeşil doğasıyla Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük ikinci kanyonu olma özelliğini taşıyor. Aksaray İli Güzelyurt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bu vadiye gelen vatandaşlar her köşesinde güzel anılar biriktiriyor. Kayseri’ye 150 km uzaklıkta yer alan Ihlara vadisi, 2 saat gibi bir ulaşım süresi olan bozkır bitki örtüsünün hakim olduğu bölgede adeta Akdeniz iklimini yaşatıyor.Dünyanın en büyük ikinci vadisini gördünüz mü? Kayseri'ye 150 kilometre! Bu vadiyi ziyaret ederseniz aileniz ve sevdiklerinizle mükemmel bir doğa gezintisi yapabilir ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Doğa severlerin yanı sıra tarih severlerinde sıklıkla ziyaret ettiği Ihlara Vadisi ; tarihi yapılar, kayalara oyulmuş fresklerle birlikte Bizans dönemine kadar uzanan bir tarihi mirasa ev sahipliği yapıyor. Gelen turistlerin manzarasına hayran kaldığı Ihlara Vadisi, 394 basamaktan oluşan bir merdivene de sahip. Ayrıca, vadide yer alan çeşitli kafe ve restorantlar, bölgenin mutfağını tatmanıza da olanak sunuyor. Dünyanın en büyük ikinci vadisini gördünüz mü? Kayseri'ye 150 kilometre!
Ihlara Vadisi, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı’nın binlerce yılık aşındırması sonucunda oluştuğu biliniyor. Melendiz Çayı, Ihlara Vadisi boyunca araziyi derin ve sarp bir biçimde yararak vadi boyunca görkemli ve çarpıcı güzellikleri beraberinde getiriyor. Tertemiz havası ile doğa severleri büyüleyen Ihlara Vadisi ziyaretçilerini bekliyor. Dünyanın en büyük ikinci vadisini gördünüz mü? Kayseri'ye 150 kilometre!