Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?

İçerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi'ni gördünüz mü? Kayseri-Ihlara Vadisi kaç km? Vadi girişi ücretli mi? Ne zaman ziyaret etmeliyiz? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlarından yoğun olarak internet üzerinden aradıkları Ihlara Vadisi yoğun ilgi görüyor. Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bulunan Ihlara Vadisi 14 km uzunluğunda 200 metre genişliğinde ve 150 metre derinliktedir. 

Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?382 basamakla inilen vadi tabanında ziyaretçilerini Melendiz Çayı ve tarihi oyma kiliseler ve yaşam alanları karşılar. Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan vadinin yaşam kaynağı ise Melendiz Çayı’dır. Tarihte Potamus Kapadukus ismi ile bilinen Melendiz Çayı, Melendiz Dağı’ndan onlarca küçük akarsuyun birleşmesiyle doğar Ihlara Vadisi’ne hayat vererek Aksaray’dan Tuz Gölüne dökülür. Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?Vadinin oluşumunda etkili olan Hasan Dağı’nın volkanik tüfleri ve tektonik yükselmelerin yüzyıllar içerisinde çöküntüye uğraması ve Melendiz Çayı’nın yüzyıllarca aşındırması sonucu doğa bir güzellik ortaya çıkmıştır. Tüf kayaç yapısı sayesinde kolay yontula bildiği için vadi boyunca onlarca kilise yüzlerce kaya oyma mekân gözlere çarpar. 105 kiliseden 14’ü ziyarete açıktır.Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?Kayseri’ye 148 km uzaklıkta ve 2 saat gibi bir ulaşım süresi olan bozkır bitki örtüsünün hakim olduğu bölgede adeta Akdeniz İklimini yaşatan Ihlara Vadisi girişi ise ücretlidir. Giriş ücreti ise müze.gov.tr adresine verilen bilgiye göre 200 TL’dir. Dünyanın en büyük ikinci kanyonunu gördünüz mü?Ihlara Vadisi gezisinde Belisirma Köyünde mola vererek Melendiz Çayı üzerinde kurulmuş çardak, restoran, kafelerde keyifli vakitler geçirebilirsiniz.