Dünyaca ünlü tiyatro oyunu sahnelerde

'Varyemez' oyunu ile Sürç-i Lisan ekibi 5. sezonunun 4. büyük oyunu olarak 21 Mayıs da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde sahneye çıkacaktır.

Dünyaca ünlü tiyatro oyunu sahnelerde

MOLİERE'İN ÜNLÜ ESERİ 'CİMRİ' SAHNE DE

‘Varyemez’ oyunu ile ekip 5. sezonunun 4. büyük oyunu olarak 21 Mayıs da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde sahneye çıkacaktır. Oyun Özkan Çim yönetiminde Cihat Can Özay, Berzan Kavut, Mert ALtıparmak, Doğuş Çoban,Mehmet Karadurdu, Hanife Esmer, Nuray Akyol ve daha birçok oyuncu tarafından canlandırılacaktır.

Sürç-i Lisan 2019’da üniversite de kurulan bir topluluktur. Fakat hiçbir oyun çıkaramadan dağılmıştır. Daha sonra 2022 yılında özel bir tiyatro ekibi olarak yeniden toplanmıştır.Dünyaca ünlü tiyatro oyunu sahnelerde
Varyemez oyunu Moliere’in cimri oyunundan uyarlamadır. Zenginlik içinde yokluk yaşayan, her şeyden tasarruf etmeye ve kısmaya çalışan bir adamın çalınan sandığını anlatan bir komedi oyunudur.

Molière'in ‘Cimri’si, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyasıdır. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri, gülünç ve zavallı durumu sergiler.

Oyun bu içeriğiyle, parayı temel değer ve yaşamın tek ölçü birimi sayan yaşam anlayışına eleştirel bir bakış sunmasıyla hala güncelliğini korumaktadır.

Cimri Fransız komedi yazarı Molière tarafından yazılmış 5 perdelik bir oyundur. İlk kez 1668 yılında Palais Royal'da oynamıştır. Moliere, eserde o zamanın Paris burjuvasının para tutkusunu öne çıkarmaktadır. Parayı bütün insani değerlerin üstüne koyan, kendisine yabancılaşan ve para karşısında özgürlüğünü yitiren insanları ve para temelinde biçimlenen toplumsal ilişkileri hicvetmektedir.Dünyaca ünlü tiyatro oyunu sahnelerde