Dünyaca Ünlü Boksör Kayseri'de Çalışıyor

Türk boksör Serhat Güler, WBC Uluslararası Gümüş Kemer yolunda emin adımlarla ilerliyor. 27 Ocak'ta Almanya'nın Köln şehrinde Türkiye'yi temsil edecek olan Güler, sıkı antrenman programıyla Kayseri Boks İl Temsilcisi Fatih Töme ve eski boksör doktor Mustafa Demirel ile birlikte çalışarak, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde…

Dünyaca Ünlü Boksör Kayseri'de Çalışıyor

Profesyonel Boksör Serhat Güler, Kayseri’de çalışıyor.

WBC Uluslar Arası Gümüş Kemer sahibi olan Güler, çalışmalarını KASKİ Spor Salonunda Kayseri Boks İl Temsilcisi Fatih Töme ve eski boskör doktor Mustafa Demirel ile birlikte yaparak güç topluyor. Güler, 27 Ocak'ta Almanya'nın Köln şehrinde Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri'de yoğun bir antrenman programıyla hazırlanan Güler, Kayseri Baks İl Temsilcisi Fatih Töme ve eski boksör doktor Mustafa Demirel ile birlikte şampiyonluk hedefine odaklanmış durumda.
Güler'in Kayseri’de çalışması aynı zamanda halk sağlığına da katkıda sağlıyor. Kocasinan Belediye Başkanlığı döneminde Bekir Yıldız tarafından açılan spor salonları, bölge gençlerine ilham kaynağı oluyor. Eski boksör ve doktor olan Mustafa Demirel, bu salonların her mahalleye yayılmasının önemini vurgulayarak, bu tesislerin genç sporcuların milli takıma seçilmesinde büyük rol oynadığını aktardı.
Profesyonel kariyerinde Chico Kwasi ve Nikolozi Gvibiashvili gibi rakipleri mağlup eden Güler, Kayserili genç boksörler için bir idol olmaya devam ediyor. Gençlerin bu sporu sevmesi ve Türk boksunun daha iyi yerlere gelmesi adına geleceğine ışık tutan Güler, hırs ve isteğiyle göz dolduruyor. 
Eski bir boksör olan Mustafa Demirel, zamanında Başkan Bekir Yıldız’a, her mahalleye bir spor salonu yapılmasını Faruk Hasetçi ile birlikte tavsiye ettiğini söyledi. KASKİ’nin açtığı bu spor salonunda yüzlerce vatandaşın spor yaptığını onlarca genç sporcuların Milli takıma seçildiğini vurgulayan Demirel, ‘Dünya şampiyonu bir sporcunun antrenman yaptığı yer çok önemli. Bölgede yaşayan çocuklara da örnek oluyor. Genç bir sporcunun Serhat Güler gibi profesyonel bir sporcuyu görmesi ve antrenmanlarını izlemesi çok önemli’ ifadelerini kullandı.