Dünyaca ünlü Aşıklar Kayseri'de buluşacak
Dünyaca ünlü aşıklar ve Kayseri'den isimler bu şölende buluşacak.
5. Uluslararası Âşıklar Şöleni, Türk halk kültürünün önemli taşıyıcılarından biri olan âşıklık geleneğini Kayseri’de buluşturacak. Türkiye’nin farklı illerinden ve Türk dünyasından sanatçıların katılacağı program, sözlü kültürün, halk şiirinin ve saz geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sunacak.
29 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30’da, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Küçük Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Âşıklar Şöleni’nde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen âşıkların yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan sanatçılar da Kayserililerle buluşacak.
Ünlü Aşıklar sahne alacak
Şölende Âşık Kul Nuri (Gümüşhane), Âşık Ahmet Poyrazoğlu (Van), Âşık Orhan Üstündağ (Ardahan), Âşık Rahim Sağlam (Erzurum), Âşık Selahaddin Kazanoğlu (Antalya), Âşık Beyzade Arslan (Ankara), Âşık Abdullah Gizlice (Osmaniye), Âşık Osman Akçay (Adana), Ozan Ahmet Şahballı (Kahramanmaraş) ve Yağız Ozan (Konya) yer alacak.
Uluslararası katılımcılar kapsamında ise Nargile Mehtiyeva (Azerbaycan), Tumar Nurakova (Kırgızistan) ve Malika Aldamzharova (Kazakistan) Kayseri’de sahne alacak.
Kayserili isimler de var
Şölen kapsamında Kayseri’nin âşıklık geleneğini temsil eden isimler de sanatseverlerle buluşacak. Programda Âşık Gulfani, Halil Daylak, Ozan Köroğlu, Âşık Cefai, Âşık Çapanoğlu, Âşık Fırgati ve Âşık Mahrumi yer alacak.
Tüm Kayserililer davetli
Türk halk kültürünün önemli temsilcilerini aynı etkinlikte buluşturacak şölen, 29 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Küçük Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.
