Dünya Süt Günü'nde düşündüren tablo

Bugün 1 Haziran Dünya Süt Günü… TÜİK verileri ise süt üretimi açısından düşündüren tabloyu ortaya koyuyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Dünya Süt Günü'nde düşündüren tablo
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün küresel bir gıda olarak önemini kabul etmek için 2001'den beri her yıl 1 Haziran'da kutlanan uluslararası bir gün olan Dünya Süt Günü… Süt ve süt ürünlerinin öneminin vurgulandığı bu günde TÜİK verileri ise düşündüren tabloyu gözler önüne seriyor. TÜİK verilerine göre; Türkiye’nin 2022-2023 yıllarında büyükbaş hayvan varlığı yaklaşık 500 bin, küçükbaş hayvan varlığı ise yaklaşık 4 milyon azaldı. Bunun paralelinde de Türkiye’nin süt üretimi yaklaşık 100 bin ton azaldı. Türkiye’de süt üretimi 2022 yılında 21,5 milyon ton iken, 2023 yılında bu rakam 21,4 milyon ton olarak gerçekleşti. Burada dikkat çeken bir başka veri ise süt üretimi azalırken Türkiye nüfusunun aynı dönemde 100 bin kişi artması. Bir başka ifade ile talep artıyor ancak arz azalıyor. 

Süt üreticisi ineklerini kesime gidiyor!

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, 22 Mayıs 2024 tarihinde, bir basın toplantısı düzenleyerek, 2024 yılı kurban fiyatlarını açıklamıştı.

Dünya Süt Günü'nde düşündüren tablo

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, Kayseri Veterinerler Odası Başkanı Akgün Ergül ve Kayseri Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Bayırbaş’ın da katıldığı basın toplantısında sorulan bir soru üzerine; maliyetler nedeniyle süt üreticilerinin ineklerini kesime gönderdiğini açıklamışlardı.