Düğün maliyetleri iki katına çıktı

Düğün sezonu açıldı beyaz eşya fiyatları arttı. Ramazan ayının bitimiyle birlikte, düğün sezonu da açıldı.. Çeyiz, beyaz eşya, mobilya, gelinlik, damatlık gibi birçok detayın ardından, davetlilerini düğün organizasyonuyla karşılamak isteyen çiftlere kötü haber mekan sahiplerinden geldi.

Düğün maliyetleri iki katına çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün salonlarının açılmasıyla birlikte beyaz eşya satıcıları yazı en yüksek verimle kapatmayı amaçlıyor. Sektördeki son durum hakkında ev kiralama, mobilya, beyaz eşya ve züccaciye giderlerinden oluşan bir düğün paketinin maliyeti 165 bin TL’ye çıktı. Düğün paketlerinde bu yıl özellikle airfryer’lara yoğun bir ilgi var. Düğün maliyetleri iki katına çıktıMODOKO Başkanı Koray Çalışkan, deprem ve akabindeki sel nedeniyle düğünler ertelenmiş olsa da alışverişin en az 6 ay öncesinden yapılmaya başlandığını söyledi.

35 yıldır ticaret yapan Yurdaer Şahin bilgilendirmede bulundu. Şahin, yılın ilk yarısında beyaz eşya sektöründeki kötü gidişatı şöyle özetledi: “Pandeminin yanında faizdeki, emtia fiyatları ve kurlardaki yükseliş maliyetleri oldukça yükseltti ve bu da beraberinde zamları getirdi.”

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte Şahin, müşterilere ve yeni evlenecek çiftlere telkinde bulunarak: “Fiyatlar bütçeleri zorlayacak ancak müşterinin elini çabuk tutması lazım. Çünkü fiyat artışları devam ediyor. Müşteriler bir an önce hazırlıklarını tamamlarlarsa kârlı çıkarlar. Her ay rutin olarak %3 ila %8 arasında zamlar meydana geliyor. Gelmeye de devam edecek gibi görünüyor çünkü maliyetler katlanarak artıyor” diye konuştu.

Şahin, evlenecek gençlere mutluluklar diledi ve bir an önce pandeminin sona ermesini temenni etti.