Dr. Ramazan Demirtaş: İnsanlığı bekleyen en büyük tehlike...

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Bodrum'da iki barajın kuruduğunu ve son 10 günde susuzluk yaşandığını belirtti, ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde acil 'Su Yönetimi Planları'na ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde...

Dr. Ramazan Demirtaş: İnsanlığı bekleyen en büyük tehlike...

Türkiye'nin önde gelen paleosismologlarından Dr. Ramazan Demirtaş, Bodrum'da yaşanan susuzluklara dikkat çekti. Demirtaş, bölgede son 10 günde ciddi bir susuzluk sorununun ortaya çıktığını ve iki önemli barajın tamamen kuruduğunu belirtti.
Bölgenin karşı karşıya olduğu su sıkıntısının, ciddi bir tehlike arz ettiğine işaret eden Demirtaş, ‘İnsanlığı bekleyen en büyük tehlike: Susuzluk.’ dedi.
Bu tespitlerin ardından Demirtaş, acil olarak su yönetim planlarına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaparak, ‘İnsanlığı bekleyen en büyük tehlike: Susuzluk’ Bodrum'da 2 baraj kurudu, vatandaş 10 gündür susuz. Ülkesel, bölgesel ve yerel ölçekte acilen ‘Su Yönetimi Planları' yapılmalıdır’ " ifadelerini kullandı. 

Demirtaş, 'Uçak yolculuğu yaparsanız, göl, gölet ve barajların su seviyelerinin düştüğünü ve hatta kuruduklarını çarpıcı bir şekilde görüyorsunuz' diye konuştu. 
Demirtaş, suyun gelecekte daha büyük bir sorun haline geleceğini, belirterek, yetkililerin önlem almaları konusunda acele etmeleri gerektiğini kaydetti.