Dolu o mahalleyi beyaza bürüdü!

Meteorolojinin cumartesi günü Kayseri uyarısı sonrası İldem Cumhuriyet Mahallesinde de şiddetli dolu yağışı meydana geldi? Adeta mahalle dolu yağışı sonrası beyaza büründüğü ilgili haberimiz Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dolu o mahalleyi beyaza bürüdü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi’ne bağlı İldem Cumhuriyet Mahallesinde bugün öğleden sonra şiddetli sağanak dolu yağış görüldü. Mahallenin yolları beyaza bürünürken doluya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Melikgazi İlçesi İldem Cumhuriyet Mahallesi ve çevre mahallerde de görülen dolu yağışı sonrası Gesi Mahallesi’nde bahçesi olan vatandaşların bahçelerindeki mevsimlik diktikleri domates, biber ve fasulye gibi sebze fideleri zarar gördü.
Gesi Mahallesi sakinlerinden Fatih Arslan bir anda başlayıp şiddetini artıran dolu yağışı için şunları söyledi; “Hafta sonu olması sebebiyle bahçeme diktiğim fideleri sulayıp bahçem ile ilgileniyordum. Bir anda dolu yağmaya başladı ve hızını artırarak devam etti. 5 dakika kadar dolu yağışı oldu sonrasında ise bahçeme yeni diktiğim domates, biber gibi fidelerim zarar gördü. Allah’tan geldi yapacak bişey yok tekrar alıp dikeceğim” dedi.

Dolu o mahalleyi beyaza bürüdü!

METEOROLOJİ UYARMIŞTI!
Meteorolojiden yapılan uyarıda cumartesi İç Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmıştı. İşte metrolojinin o uyarısı: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde Cumartesi görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Anadolu'nun güney doğusu (Konya'nın güney ve doğusu, Karaman, Niğde, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu), Çorum ve Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun güney, Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."