Dolar zirve tazeledi! Dövizde hafta nasıl geçti?

Kayseri'de vatandaşlar ve piyasalar tarafından yakından takip edilen Dolar ve Euro hafta boyunca yataya yakın pozitif bir seyir izledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dolar zirve tazeledi! Dövizde hafta nasıl geçti?

Şubat ayının başlarında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa ettiği ve yerine Yaşar Fatih Karahan'ın atandığı bildirilmişti. Yeni başkan, Para Politikası Kurulu ile ilk faiz toplantısını 22 Şubat Perşembe günü gerçekleştirdi. Kurul, şubat repo (politika) faiz oranını yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Bu kararın Dolar ve Euro üzerinde sınırlı etkisi oldu ve yataya yakın pozitif seyirlerine devam ettiler.

Hafta boyunca, Kayseri'de vatandaşlar ve piyasalar tarafından yakından takip edilen Dolar ve Euro'da ise serbest piyasada şu şekilde bir hareketlilik gözlendi: Euro, hafta boyunca 33 TL üzerinde işlem gördü ve haftalık kapanışını 33.49 TL'den gerçekleştirdi. Dolar ise geçtiğimiz haftalardaki seviyesinden biraz yükseltti ve 31 TL'ye taşıdı. 31 TL ile tarihi bir zirve daha yapan Dolar, haftalık kapanışını da bu seviyeden gerçekleştirdi.

Dolar zirve tazeledi! Dövizde hafta nasıl geçti?

Hafta boyunca, Dolar ve Euro'nun serbest piyasada hareketleri ise şu şekilde oldu: 19 Şubat 2024 haftasına Dolar kuru 30.84 TL civarında başladı. Dolar, serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 31.04 TL'den yaparak, hafta içinde en yüksek 31.18 TL'yi gördü ve en düşük ise 22 Şubat Perşembe günü 30.69 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, Euro serbest piyasada 19 Şubat haftasına 33.23 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 23 Şubat Cuma günü Euro'nun kuru 33.49 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 33.84 TL'yi görürken, en düşük seviye 33.06 TL oldu. Dolar ve Euro geçtiğimiz hafta boyunca yataya yakın yükselişlerini ve pozitif görünümlerini korudu.

Önümüzdeki haftaki (26 Şubat - 1 Mart) ekonomik takvim yer alan 'Türkiye - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık)' verisi önem arz etmekte ve piyasalar tarafından yakından takip edilecek.