Dolandırıcı şebekesine operasyon: 600 milyonluk vurgun!

Kayseri'de dahil 22 ilde, vatandaşları 600 milyon TL dolandırdığı belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri dahil 22 ilde vatandaşların emeğini ve alın terini hedef alan suç örgütlerine karşı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucunda yüzlerce şahıs yakalandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlükleri ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 390 şahıs yakalanırken, 247 kişi tutuklandı, 143 şahıs hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Dolandırıcı şebekesine operasyon: 600 milyonluk vurgun!

Farklı yöntemlerle dolandırdılar

Yapılan incelemelerde şahısların vatandaşları çeşitli yöntemlerle dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin;

Kendilerini kamu görevlisi ya da banka çalışanı olarak tanıttıkları,

Sahte otel rezervasyonları yaptıkları,

Belediyede işe alma vaadiyle para talep ettikleri,

Sosyal medya üzerinden sahte ürün ilanları verdikleri,

“Sazan sarmalı” yöntemiyle gayrimenkul satışı yaptıkları,

Yasa dışı ilaç ve sağlık raporu temin etme vaadiyle vatandaşları kandırdıkları tespit edildi.

Ele geçirilenler

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 3 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen 13 adet gayrimenkule de el konuldu.