DMR gıda 'Simit Sarayı' yarın talep toplamaya başlıyor

Borsada son zamanların modası haline gelen ve yoğun talep gören halka arz furyasında yarın Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. talep toplayacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

DMR gıda 'Simit Sarayı' yarın talep toplamaya başlıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de borsada halka arz olan şirketlerin arzına katılma furyası devam ediyor. Yarın ise yeni bir şirket halk arz için talep toplayacak. Simit Sarayı Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. yarın Borsa İstanbul’da talep toplamaya başlayacak. 

21 – 22 Eylül tarihleri arasında talep toplayacak olan şirket 10,24 TL’den halka arz olacak. Borsaya açılmasına aracılık eden şirket ise A1 Capital Yatırım Menkul Değerleme A.Ş. olacak. Yıldız Pazar’da ‘DMRGD’ koduyla işleme başlayacak olan şirketin 75 milyon lotu eşit dağıtım sistemiyle yatırımcılara dağıtacak. 
Şirket payları ise yüzde 57,20'si Simit Sarayı, yüzde 34,06'sı Re-Pie Portföy Yönetimi'ne yüzde 4,69'u Pardus Girişim ve yüzde 4,04'ü A1 Portföy Yönetimi'ne aittir.
Halka arz büyüklüğü şirketin 768 milyon TL olurken Katılım Endeksine uygundur. Dağıtılacak tahmini pay oranları ise son halka arzlarda olduğu gibi 2.5 ile 3 milyonun aralığından olursa 17 - 11 lot arası düşmesi tahmin ediliyor.