Diyanet'in dolarlı ilanı ne olacak?

Diyanet'in dolarlı ilanı ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Piyasada tansiyonun iyice yükselmesiyle dolar dün 3.54'ü görürken EURO’ da 3.77'ye dayandı. Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3.54 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı.

Dolardaki bu önlenemez artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa seslenerek, "Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız." açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki çağrısının ardından bazı vatandaşlar ilk önce “Diyanet başlasın”  şeklinde görüş belirtti. Camii duvarlarında Diyanetin dolar fiyatlı ve taksitli umre ilanlarına atıfta bulunan Eczacı Ahmet Büyükgöncü, “Tamam bu çağrıya katılıyoruz ama önce Diyanet başlasın. Örneğin adam umreye, hacca gitmek için para biriktirmiş, onu aldı Türk Lirasına çevirdi. Peki yarın dolar arttığında bu artışı vatandaş nasıl karşılayacak? Bunun garantisi veriliyor mu? İnsanlar zaten zor bela para denkleştiriyor. Emeklinin, işçinin hali ortada. Diyecekler ki bu işler dolarla oluyor. Türk Hava Yolları da mı, dolarla iş yapıyor? Yeme, içme de mi dolarla yapılıyor. Diyanette bu konuda bazı önlemler alabilir. Yani bu çağrı ile Diyanet’in camii duvarlarındaki afişleri arasında tezatlık var. Bu nedenle ilk adımı Diyanet İşleri Başkanlığı atsın.” şeklinde görüş belirtti.  Haber: Hüseyin GÖKTAŞ