Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı

Kayseri Sarız İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Sarız Diyanet Gençlik Merkezi dualarla hizmete açıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarız Diyanet Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sarız İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ekrem Zaralı, Sarız Diyanet Gençlik Merkezi hakkında bilgi verdi ve merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Sarız İlçe Müftüsü Ali Osman Uşak, “Sarız Diyanet Gençlik Merkezi’nin oluşumunda bizlerin önünü açan, bizlere rehberlik eden başta İl Müftümüz Yusuf Akkuş’a, yine bizlere destek veren değerli kaymakamımıza, belediye başkanımıza, hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldıİl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Gençlerimiz bizim için çok değerlidir. Gençlerimize hizmet etmekte, onların medeniyetimizle, değerlerimizle buluşması için yaptığımız faaliyetlerde hiç yorulmuyoruz. Çünkü sizi seviyoruz, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. İstiyoruz ki gençlerimiz ahlaklı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak bizlerin tek derdi, bu bayrağı ve bu vatanı sevdirmektir. Sarız Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılmasında başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Pınarbaşı Kaymakamı ve Sarız Kaymakam Vekili İbrahim Gökmen ise, “Sarız Diyanet Gençlik Merkezi’nde milli ve manevi değerlerle, bayrak sevgisiyle ve vatan sevgisiyle donanmış bir gençlik yetişecek. Böylesi bir mekânın oluşmasında başta sayın valimize, il müftümüze, ilçe müftümüze ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldıProtokol konuşmaları sonrası Sarız 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından sureler, ilahiler ve şiirler okundu. Sarız Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Sarız İlçesi’nde bulunan ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi.

Hediye takdimi sonrası protokol tarafından kesilen kurdele ve İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin tarafından yapılan dua ile Sarız Diyanet Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Protokol daha sonra Sarız Diyanet Gençlik Merkezi’ni gezdi ve Sarız Gençlik Koordinatörü Ekrem Zaralı’dan gençlik merkezi hakkında bilgi aldı. Açılış programı sonrası Sarız İlçe Müftülüğü tarafından gençlere ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldıSarız Atatürk Parkında gerçekleştirilen açılış programına İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Pınarbaşı Kaymakamı ve Sarız Kaymakam Vekili İbrahim Gökmen, Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin, Sarız İlçe Müftüsü Ali Osman Uşak, Pınarbaşı İlçe Müftüsü Muhammet Ertugay, Sarız ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.