Divan Başkanlığını Memduh Büyükkılıç yaptı. Mansur Yavaş kazandı

Divan Başkanlığı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yaptığı Tarihi Kentler Birliği 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş Tarihi Kentler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Divan Başkanlığını Memduh Büyükkılıç yaptı. Mansur Yavaş kazandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ardından Tarihi Kentler Birliği’nde de değişim yaşandı. Tarihi Kentler Birliği 2024 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı’nda yeni başkan için de seçim yapıldı.

Divan Başkanlığını Memduh Büyükkılıç yaptı Mansur Yavaş kazandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün yarıştığı seçimlerden zaferle ayrılan Yavaş Tarihi Kentler Birliği’nin yeni başkanı oldu. Bu sonuçla Türkiye Belediyeler Birliği’nin ardından Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı da AK Parti’den CHP’ye geçmiş oldu. 

Divan Başkanlığını Memduh Büyükkılıç yaptı Mansur Yavaş kazandı
Yapılan seçimin ardından Yavaş’ı ilk tebrik eden isimlerden biri İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, sosyal medyadan, "Yerel yönetimlerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Değerli arkadaşlarım, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" paylaşımını yaptı.