Dikkat! Zam geliyor

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın ardından akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından merakla takip ediliyor. Akaryakıta zam gelecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Zam geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklilerle birlikte dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatları ise zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

Son günlerde yükselişini sürdüren dolar güne 23,36 euro ise 25,33 TL ile başlayarak rekor tazeledi. Döviz kurunun artması ile gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Akaryakıt fiyatları artış gösterecek mi, ne kadar artış olacak? Gibi sorularda merak edilmeye başlandı.

Dikkat! Zam geliyor

Akaryakıttaki son durum hakkında görüşlerini aldığımız Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada: "Benzin, motorin ve LPG’ye zam gelmesini bekliyoruz. Dolar artmaya devam ettiği sürece akaryakıt fiyatlarında da yukarı doğru yükseliş devam edecek.” dedi.

Yine sektör kaynaklarının aktardıklarına göre, 9 Haziran Cuma gününden (yarın) itibaren geçerli olmak üzere benzinde yaklaşık 2 lira 70 kuruş, motorinde ise 1 lira 37 kuruş zam bekleniyor. Diğer yandan Otogaz grubunda da 67 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

BRENT PETROL NEDİR?
Kuzey Denizi'nden 1960 yıllaında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Bir varil brent petrol fiyatı 77 dolar.