Dikkat! Zam geliyor, bu kez ikisine de gelecek

Kayseri'de araç sahiplerinin yakından ilgilendiren akaryakıt grubu motorine ve benzine zam geliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dikkat! Zam geliyor, bu kez ikisine de gelecek

Akaryakıt grubu motorine ve benzine zam geliyor. Kayseri’de araç sahiplerini de yakından ilgilendiren benzin ve motorini zam geliyor. Kayseri’de güncel litre fiyatı 41.72 TL olan benzinin ve 41.96. TL olan motorinin litre fiyatlarına kaç TL zam gelecek? İşte detaylar...

15 Mart Cuma gecesinden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 10 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 1 lira 53 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Dikkat! Zam geliyor, bu kez ikisine de gelecek

Akaryakıt zammı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat tarafından haber merkezimize yapılan açıklamada şu ifadeler yer verdi: "Brent petrol ve döviz kurlarındaki artış sebebiyle benzin ve motorinin litre fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. 15.03.2024 Cuma gününden geçerli olmak üzere benzin grubunun litre fiyatına 1.53 TL, motorin grubunun litre fiyatına ise 1.10 TL fiyat artışı beklenmektedir" dedi.

Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre; bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Dikkat! Zam geliyor, bu kez ikisine de gelecek

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol fiyatı 84.50 Dolar’dan işlem görüyor.