Dikkat! Kayseri Büyükşehir Belediyesi artık kefen parası da alacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi daha önce ücretsiz sunduğu bazı hizmetlerden artık ücret alacak. Örneğin daha önce defin işlemleri sırasında ücretsiz olarak sunulan kefen ve havlu hizmeti bundan böyle ücretli olacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Kayseri Büyükşehir Belediyesi artık kefen parası da alacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi bugün saat 15:00’te yapacağı toplantıda 2024 yılı ücret tarifelerini de görüşecek. Buna göre belediyenin hizmet verdiği alanlarda yeni ücretlerde belirlenecek. Zam oranları merak konusu olurken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce ücretsiz sunulan bazı hizmetlerden artık ücretli hale geleceği de ortaya çıktı.

Dikkat! Kayseri Büyükşehir Belediyesi artık kefen parası da alacak!

Örneğin defin işlemlerinde kullanılan kefen daha önce belediye tarafından ücretsiz olarak vatandaşlara sunuluyordu. Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Cenaze anında yapılan bu hizmetler, dini vecibeler  (Mezar bedeli hariç ) tamamen ücretsizdir” ifadelerini kullanıyordu.

Dikkat! Kayseri Büyükşehir Belediyesi artık kefen parası da alacak!

KEFEN PARASI GELİYOR
Ancak yeni yılla birlikte artık Belediye kefen parası da alınacak.  Cenaze nakli ve defin hizmetlerinde de 2024 yılında uygulanması planlanan ücretler belli oldu. Buna göre daha önce ücretsiz olarak sunulan kefen bundan böyle 500 TL karşılığında vatandaşa sunulacak. 
İşte defin hizmetleri ile ilgili yeni yılda uygulanacak ücret tarifesi;
Cenaze nakilleri, İl içi mezarlıklara ücretsiz.  İl dışına (km/TL ücret tek yön olarak hesaplanır) 4 TL'den 6,00 TL'ye.
(Fakirliğini kendi beyanıyla ibraz edenlerden bu ücret alınmayacak)
İŞTE BUNDAN BÖYLE ALINACAK KEFEN ÜCRETİ
Defin hizmetlerinde cenaze yıkama, gasil, techiz, tekfin ve defin ücretsiz olacak. Daha önceki yıllarda ücretsiz olan Kefen -Havlu takımı yeni yılla birlikte 500 TL olacak. Tahsisli Mezara cenaze nakli için, mezar açma-kapama ücreti ise 300 TL’den 500 TL’ye çıkarılacak. 
150 TL olan Mezar tahsis belgesi yenileme ücreti 200 TL, 20 TL olan Mezar lahit veya üst yapımı için izin belgesi 25 TL.
5.000 TL olan Tüm Mezarlıklara Hayrat-Çeşme Yer Ücretleri (1,5 m²) ise 8.000 TL olması bekleniyor. 
ŞEHİT AİLELERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM
Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 08.08.2022 tarih ve 2022/266 sayılı kararına göre Kayseri'de ikamet eden şehit ailelerine (anne-baba-eş-çocuk) en fazla 2 adet mezar satışında cari yıl fiyatları üzerinden yüzde 50 indirim uygulanıyor.
‘SURİYELİ MİSAFİRLER VE UYGUR TÜRKLERİNİN DEFİN, MEZARLIK, KEFEN, YURTİÇİ NAKLİ ÜCRETSİZ’
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Kayseri Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün 6880 sayılı yazısı ekindeki ‘Suriyeli misafirler ve Uygur Türkleri ile ilgili Komisyon’ toplantısında alınan kararın 3.maddesinde belirtilen 'Suriyeli misafirlerimizin ve Uygur Türklerinin cenaze işlemlerinin giderleri (defin, mezarlık, kefen, yurtiçi nakli vb.) belediyeler tarafından ücretsiz karşılanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.  

Dikkat! Kayseri Büyükşehir Belediyesi artık kefen parası da alacak!