Dikkat çeken açıklama: Çolakbayrakdar olmayan dönüşümü varmış gibi anlatıyor!

İYİ Partili Meclis Üyeleri, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a seslendi. Argıncık'la ilgili kentsel dönüşüm kararının olmadığını ifade eden Meclis Üyeleri, Çolakbayrakdar'ın, olmayan dönüşümü varmış gibi göstermeye çalıştığını savunarak, 'Şov yapmakla' suçladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dikkat çeken açıklama: Çolakbayrakdar olmayan dönüşümü varmış gibi anlatıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir süre önce Argıncık’ta yıkımı gerçekleştirilen bir binanın önünde açıklama yaparak, “Argıncık bölgesinde tarihe geçecek kentsel dönüşümün ilk hamlesini başlattık” ifadelerini kullandı. Çolakbayrakdar, “İmar süreçleri ve vatandaş anlaşmaları gibi uzun soluklu olan kentsel dönüşüm, zor bir iş ama bizde zora talibiz” dedi. Başkan Çolakbayrakdar’ın bu açıklaması İYİ Partili meclis Üyelerini kızdırdı. Meclis Üyeleri, Çolakbayrakdar’ın açıklama yaptığı yere giderek, kamuoyuna seslendi.
“SİZ ZORA DEĞİL ŞOVA TALİPSİNİZ”
İYİ Parti Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Muharrem Yiğen, “Yaklaşık bir buçuk iki ay önce İlçe başkanlığımız ile birlikte Argıncık ’da bir basın açıklaması yapmıştık. Argıncığın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna parmak basmıştık. Çağrımız nihayete erdi diye düşünürken Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’ın Kocasinan Belediyesi internet sitesinde yayınlanan açıklamasından iki satırını sizlerle paylaşacağım. ‘Argıncık bölgesinde tarihe geçecek olan kentsel dönüşümün ilk hamlesini başlatan Çolakbayraktar imar süreçleri ve vatandaş anlaşmaları gibi uzun soluklu olan kentsel dönüşüm zor bir iş ama bizde zora talibiz.’ şeklinde bir açıklaması var. Belediye başkanımızın buradaki açıklamasından benim anladığım şu; Siz zora değil şova talipsiniz” dedi.
“ÇOLAKBAYRAKDAR, ÖZEL BİR FİRMANIN YAPMIŞ OLDUĞU İNŞAAT ALANINI KENDİ İNŞAAT ALANI GİBİ GÖSTERMİŞ”
İYİ Partili bir diğer Meclis Üyesi Osman Türk de, Argıncık’ta yıllardır yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Bizler Kocasinan Belediye Meclisi’nde Argıncık Mahallesinde kentsel dönüşümle ilgili herhangi bir karar alındığını ne gördük ne de duyduk ne de biliyoruz. Özel bir firmanın yapmış olduğu inşaat alanını kendi inşaat alanı gibi gösterilmiş. Böyle bir projeniz varda bizler mi bilmiyoruz diyerek kararı Argıncıklı mahalle sakinlerimize bırakıyoruz” diye konuştu. 
Dikkat çeken açıklama: Çolakbayrakdar olmayan dönüşümü varmış gibi anlatıyor!
“ALINMAMIŞ BİR KARARIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ! ÖZEL BİR YATIRIMCININ ARSASI İÇERİSİNDE KALAN YERİN BELEDİYENİN İMKÂNLARIYLA YIKILMASI AYRI BİR GARABET”
Mimar Elvan Öztürk de kentsel dönüşümle alakalı teknik bilgi verdi. Öztürk, bir bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak ifadelendirilebilmesi için öncelikle yetkinin sahibi olduğu Büyükşehir Belediyesinin karar alması gerektiğine dikka çekti. Öztürk,  “Büyükşehir Belediyesi karar aldıktan sonra Kocasinan Belediyesi o bölgede kentsel dönüşüme talipse aynı şekilde Kocasinan Belediyesinin de karar alması gerekmektedir. Sürecin devamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının oluru ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da onayından sonra resmi gazetede yayınlanmasıyla ancak yürürlüğe giren bir süreçle bir kentsel dönüşüm alanından bahsedebiliriz. Nitekim sayın meclis üyelerimiz de ifade ettikleri gibi hiçbir suretle Kocasinan Belediye Meclisinden ve Büyükşehir Belediye Meclisinden böyle bir karar alınmadı. Alınmamış bir kararın kentsel dönüşümünü burada icrai sanat etmek gerçekle ne kadar bağdaşır onu da kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Malum burada gerçek olmayan kentsel dönüşümün mahcubiyetini kapatmak adına Alsancak Mahallesinde 8 yıl önce ilan edilen ve halıcılar sitesinde 3 yıl öncesinde ilan ettikleri kentsel dönüşümleri de dikkate alarak muhtemelen bu mahcubiyeti kapatmak adına bir iki ay içerisinde Alsancak Mahallesinde göstermelik bir temel atılabilir. Bunu da kamuoyu tarafından ciddi anlamda bu çerçevede irdelenmesi gerekir. Sayın Çolakbayraktar Beyin Argıncıkta kentsel dönüşümü başlatıyoruz diye kepçelerle belediyenin imkânlarıyla özel bir yatırımcıya ait yeri yıktığı yerdeyiz. Burası Argıncık Cumhuriyet Mahallesi 5043 ada 2 parsel. Burada belediyenin 1 cm kare yeri olmamasına rağmen ve yıktıkları binanın da bir santimi yola yâda yeşil alana isabet etmemesine rağmen özel bir müteşebbisin yatırımcının arsası içerisinde kalan bir yeri belediyenin imkânlarıyla yıkıyor olması da ayrı bir garabet” ifadelerini kullandı. 
ARGINCIK KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI MI İLAN EDİLDİ?
İYİ Parti Kocasinan ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel de daha önce yaptıkları açıklamaları ve uyarıları hatırlattı. “Bundan bir buçuk ay kadar önce yine aynı ekibimizle Kocasinan Meclis üyelerimizle ve ilçe başkanlığımız ile birlikte bir açıklama yapmıştık. Argıncık’ın 51 yıldır geri kaldığı ve diğer mahallelerde kentsel dönüşüm kararı alınırken Argıncık da hala hiçbir faaliyetin olmadığını ifade etmiştik” diyen Yücel, “Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Bey, bu bölgeye gelerek bir alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz demiyor ama kentsel dönüşüm yapılan yerleri örnek vermek kaydıyla burada da kentsel dönüşüm yapılıyor imajı verdi. Hatta bu imaj o kadar oturmuş ki bu bölgede bu yayını alan basın mensupları da haberlerin de Argıncık da kentsel dönüşüm başladı diyor. Ben buradan Argıncıklı hemşerilerime seslenmek istiyorum. Argıncık da bir kentsel dönüşüm kararı biz meclis üyelerinin önüne gelip karar alınmadı. Bu açıklamaların net bir şekilde Kocasinan Belediyesinden yapılması gerekli. Nedir bu? Argıncık kentsel dönüşüme alındı mı? Argıncık kentsel dönüşüm alanı ilan edildi mi?” diye sordu. 
Dikkat çeken açıklama: Çolakbayrakdar olmayan dönüşümü varmış gibi anlatıyor!
“BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ”
2014 yılında Alsancak Mahallesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ancak hala bir çivi çakılmadığını dile getiren Yücel, “Kaldı ki Argıncık ile ilgili böylede bir karar alınmadı. Argıncıklı hemşerilerimiz bize kulak vermeli. İYİ Partili arkadaşlara dertlerini anlatmalı. Çünkü 50 yıldır değişmeyen Argıncığın artık değişmek, dönüştürülmek en doğal hakkı. Hani belediye başkanımız diyor ya; ‘Biz zora talibiz’ Burası o kadar zorda değil. burada Argıncık kentsel dönüşüm ofisi açmalı. Eğer ki bu bölgeyi değiştirecek iseniz zor değil ama zorun başlangıcı olan bir ofis açmalısınız. 2 parselde peşinden 4 parsel de bir vatandaşın yaptığı riskli alanın dönüşümüyle ilgili konuyu basına anlatırken başka bölgedeki kentsel dönüşümleri örnek verince Kayseri basınımız bile öyle anlamış, vatandaş öyle anlamış. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Argıncığın gerçekten kentsel dönüşüm alanı ilan edilmeli. şeklinde konuştu.