Dikkat! Kayseri'de çalışacak 5 bin 750 kişi aranıyor!

Kayseri'de 200 firma 5 bin 750 işçi arıyor. İşçi arayan firmalarla, iş arayan vatandaşları buluşturmayı amaçlayan Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapılarını açtı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Dikkat! Kayseri'de çalışacak 5 bin 750 kişi aranıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde işçi arayan firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirmeyi amaçlayan Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Öztürk, OSB Başkanı MehmetYalçın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kent protokolü katıldı. 

Dikkat! Çalışacak 5 bin 750 kişi aranıyor!
Fuarlarla birlikte üretim ve istihdamın arttığını ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, ‘Üretim artıyor, ihracat artıyor, sıkıntımız ne? İstihdam sıkıntımız meydana geliyor. Tam da bu noktada, bu yapılan fuar istihdam adına Kayseri adına, Kayseri Sanayicileri işverenleri adına ve iş arayan kardeşlerimiz adına büyük bir şans olarak bize fırsatlar sunacak inşallah. Biz inanıyoruz yapılacak istihdam fuarıyla işveren, aradığı işçi gücüne erişecek ve şehrimizin ekonomisi, şehrimizin üretimi, ihracatı hızla artacak.’ diye konuştu.

200 firma 5 bin 750 işçi arıyor 

Kayseri Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, istihdama büyük katkı sağlaması planlanan fuara 200 firmanın katıldığını belirterek, ‘Burada mobilyadan metale, elektrikli ev aletlerinden makineye kadar;  orman ve kağıt ürünlerinden gıda üretimine, kimyadan tekstile, lojistiğe, sağlık sektöründen reklam, tanıtım, bilişim, teknoloji firmalarına; savunma sanayiden otomotive, otel hizmetlerinden lokanta ve markete kadar 200  firmanın yer aldığı fuarınıza beyaz yaka, mavi yaka fark etmeksizin, kadın, erkek, sosyal yardım alanlar, üniversite son sınıf ve meslek lisesinin son sınıf öğrencilerinin de katılacağı binlerce ziyaretçiliği bekliyoruz’ dedi. 

Dikkat! Çalışacak 5 bin 750 kişi aranıyor!
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da konuşmasında Kayseri’nin önemli değerlerinden birinin müteşebbislerin olduğunu ifade ederek, Kayseri’nin göç vermeyen bir il olmasının da büyük bir avantaj olduğunu söyledi. 

Dikkat! Çalışacak 5 bin 750 kişi aranıyor!

Açılış töreninde konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ‘Hepimizin bildiği gibi katma değer üreten Türkiye için sürekli faydalı olmaya çalışan, ithalatından iki kat fazla ihracat yapan bugün dört milyar dolar seviyesine ulaşmış ihracat rakamı olan muhteşem bir şehir. Sanayi şehri ifadesi Kayseri'ye çok yakışıyor.’ dedi. 
Vali Çiçek ve protokol mensupları açılış töreninin ardından standları gezerek vatandaşlar ve firma yetkilileriyle görüştü.