Dikey mimari birincisi Kayseri'de yatay mimari için ilk adım...

Kayseri, Türkiye'de en yüksek bina ortalamasına sahip il olmuştu. Yani Kayseri'de binalar, yatay değil dikey artıyor. Bu gerçeğin ardından belediyeler harekete geçti. Melikgazi Belediyesi müstakil ev yapılması için ilk adımı attı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikey mimari birincisi Kayseri'de yatay mimari için ilk adım...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık yatay mimari konusunda çağrı yaparken, Kayseri, Türkiye’de en yüksek bina ortalamasına sahip il olmuştu. Yani Kayseri'de binalar, yatay değil dikey artıyor. Kayseri'de 2021 yılında, ortalama kat sayısının resmi verilere göre 8,2 olduğunu dile getiren Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, bu oranın Türkiye genelinde 5,0 olduğuna dikkat çekerek, “Kayseri ortalama 8,2 kat ile Türkiye il sıralamasında ilk sırada yer aldı. Kayseri’yi 7,1 kat ile Ankara ve 6,9 kat ile İstanbul izledi. Ardahan 2,2 ortalama kat sayısı ile son sırada yer alırken, Ardahan’ı 2,4 kat ile Ağrı ve 2,5 kat ile Muğla izledi” diye konuşmuştu. Dikey mimari birincisi Kayseri'de yatay mimari için ilk adım...6 Şubat’ta yaşanan ve binlerce can kaybı verdiğimiz Kahramanmaraş depreminin ardından özellikle yatay mimarı için Bakanlık başta olmak üzere belediyeler de harekete geçti. Depremlerin ardından yüksek binalar yerine enine gelişen az katlı konut projeleri hayata geçirilmeye başlandı.

Bu kapsamda Melikgazi Belediyesi tarafından da ilk adım atıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, mahalle kültürünü canlandıracak müstakil evlerin yapımı için harekete geçti.  Dikey mimari birincisi Kayseri'de yatay mimari için ilk adım...Fen İşleri Birimi ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Palancıoğlu, özellikle depremden sonra şehircilik açısından konutların daha çok yatay mimari, düşük katlı ve mahalle, site konseptinde yapılması yönünde Altınoluk Bölgesinde örnek bir çalışmaları olduklarını söyledi. 

Palancıoğlı, “Depreme dayanıklı konutlar üretmek adına, 2 katlı müstakil evlerden ve 100 metrekarelik bahçelerden oluşan konseptimizin ihalesini yakın zamanda gerçekleştireceğiz. İnşallah yaz kış vatandaşlarımızın oturabilecekleri siteler oluşmaya başlayacak. Bu ilk çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.
Dikey mimari birincisi Kayseri'de yatay mimari için ilk adım...