Develili ustadan değerli katkı! Bakın ne üretti

Develi'nin maharetli ustası Talip Karabıyık, Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı'na değerli bir katkıda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Develili ustadan değerli katkı! Bakın ne üretti

Develi'nin maharetli ustası, Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı'na değerli bir katkıda bulundu. Kayseri Üniversitesi'nin Develi Seyrani Kampüsü'nde faaliyet gösteren Aşçılık Programı 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başladı. Program, Hitit mutfağına özgü lezzetlerin de öğrencilere kazandırmayı hedefliyor. İşte tam da bu noktada, Develili Usta Talip Karabıyık sahneye çıktı.

Kendi atölyesinde ustalıkla çalışan Karabıyık, Hitit ekmeğinin pişirilmesi için özel tasarlanmış tavalar üretti. Ancak sıradan tavalar yerine, Develi'nin zengin kültürel mirasını yansıtan detaylarla süslediği tavalara imza attı. Bu özel dokunuşlar arasında Hitit dönemine ait figürlerin işlenmesiyle, sadece bir ekmek pişirme aracından çok daha fazlasını sunuyor. Develili Usta'nın özverisi ve emeği, programın öğrencilerine Hitit mutfağının geleneksel lezzetlerini öğrenme ve uygulama fırsatı sunarken, aynı zamanda kültürel değerlerin korunmasına da katkı sağlıyor.

Develili usta Karabıyık'ın bu anlamlı katkısı Araştırmacı Gazeteci Nezir Ötegen tarafından gündeme getirildi. Ötegen ustanın anlamlı katkısını şu ifadelerle paylaştı,  "Sanayi esnaflarımızdan Talip Karabıyık, KAYÜ-Develi Seyrani Kampüsünde Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı'nin Hitit mutfağındaki doğal ocak ateşi üzerinde desenli ekmek pişirme tavalarını imal ederek katkı sağladı. Değerli ustamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz."