Develi'yi tedirgin eden fay hattı açıklaması

Türkiye son günlerde beşik gibi sallanırken, uzmanlarından da art arda açıklamalar geliyor. Özellikle Kayseri'nin komşu ili Adana'da yaşanan sarsıntıların ardından Kayseri'de bulunan faylar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. Kayseri'de 7-7,5 büyüklüğünde bir deprem olur mu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Develi'yi tedirgin eden fay hattı açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye yaşadığı 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin etkisini henüz atlatamamışken son günlerde peş peşe yaşanan sarsıntılar vatandaşları tedirgin ediyor. Binlerce can kaybı ve milyonlarca insanı etkileyen 6 Şubat depreminin ardından özellikle bazı kesimlerde yaşayan vatandaşların endişeleri sürüyor. 

Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen illerden birisi olan Kayseri’de de vatandaşlar sürekli , “Kayseri’de deprem olur mu, kaç büyüklüğünde olur?” gibi soruları araştırmaya devam ediyor.

Deprem kendini sürekli hatırlatırken en son Adana’da yaşanan sarsıntının ardından uzmanlar dikkat çeken açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Adana’da yaşanan depremi değerlendirirken Kayseri ile ilgili çarpıcı ifadeler de kullandı.

Develi'yi tedirgin eden fay hattı açıklaması

Kayserilileri endişelendiren açıklama

Pampal, Kayseri’nin tarihte birçok yıkıcı depremi yaşadığını söylerken, aktif çok sayıda fay hattı olduğunu ifade etti. Pampal, “Kayseri civarında 1702'de, 1717'de 1845'te on binlerce insanın öldüğü depremler var. Burada Sarız Fayı, Develi Fayı, Erkilet Fayı, Yeşilhisar Fayı, Erciyes Fayı gibi Orta Anadolu'nun fay sisteminin bileşenlerini oluşturan faylar var. Bunlar hep aktif faylar. Yani o faylar üzerinde de 7-7.5 büyüklüğünde depremlere kaynaklık etmiş, Kayseri'yi yıkmış, on binlerce can kaybı olduğuna göre bu tür depremlerde Adana'yı ve çevresini özellikle kuzey ilçelerini muhakkak ki etkileyecektir." diye konuştu.

Develi'yi tedirgin eden fay hattı açıklaması

Develi'deki fay hattı aktif mi?

Pampal’ın açıklamalarına yanıt Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’den geldi. Pampal’ın açıklamalarını değerlendiren Evsen, Develi''deki fay hattının aktif olmadığının altını çizdi. Evsen, "Adana çevresindeki fayları değerlendiren Süleyman Pampal hocam Develi Fayının aktif olduğunu da beyan etti. Süleyman hocam sehven söylemiş olabilir Ovanın sağ tarafını şekillendiren Develi Fayı mevcut ancak aktif değil. Diri fay haritasında yeri yok. Endişe etmeyin.”