Kayseri'yi sel vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
Kayseri'nin Develi ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış hayatı felç etti. İlçenin bazı mahallelerini sel götürdü. Selde can kaybı yaşanmazken, ev ve iş yerlerini su bastı, tarım arazileri zarar gördü.
Kayseri’de haziran ayının son günlerine doğru da yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Merkez ve ilçelerde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Kuvvetli yağışlar zaman zaman sele de neden oluyor.
Evler ve tarım arazileri zarar gördü
Kayseri’nin Develi ilçesinde dün sağanak yağış etkili oldu. Yağışın ardından ilçeye bağlı Kabaklı Mahallesi’nde sel meydana geldi. Mahallede yaşanan sel dolayısıyla bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ayrıca ilçedeki tarım arazileri de zarar gördü.
Kürkçü, Şengül’e seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Develi İlçe Başkanı Faruk Kürkçü, bölgede incelemelerde bulundu. O anları kayda alan Başkan Kürkçü, selde bir can kaybı yaşanmadığı söyledi. İki yokuşun birleştiği noktadaki evin hasar gördüğünü de aktaran Kürkçü, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül’e seslendi.
Kürkçü, “İki yokuşun birleştiği alandaki evde bir ablamız oturuyor. Her yağışın ardından zor bir durum yaşıyor. Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz bu evin etrafına bir istinat duvarı yapılsın. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun” dedi.

