Develi OSB ile ilgili yeni gelişme!

Seçim çalışmaları kapsamında Develi'ye giden AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm'den ilçeye yapılması planlanan organize sanayi bölgesi ile ilgili açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Develi OSB ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden önce Develi’ye Organize Sanayi Bölgesi yapılacağı haberleri gündeme gelmişti. İktidar cephesinde açıklamalar yapılmış adımlar atıldığı söylenmişti. Konuya ilişjin Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Olay Türk TV ekranlarında açıklamlarda bulunmuş ve Develi OSB için yer tespit çalışmasının yapıldığını fakat ÇED onayından takıldığını ifade etmişti. 

Develi OSB vekiller arasında tartışmaya neden olmuştu

Ardından CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç konuyu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sormuş Bakan Kacır’dan Genç’e “Halihazırda Kayseri İli Develi İlçesinde OSB kurulmasına yönelik olarak bakanlığımıza ulaşmış bir talep bulunmamaktadır.” ifadeleri ile yanıt gelmişti.

Ardından Milletvekili Genç, AK Partilileri vatandaşa hayal satmakla suçlamış AK Parti cephesinden ise yanıt gecikmemişti. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhüler, çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “OSB’ler için önce yerelde girişim başlatılır, valilik öncülüğünde yereldeki süreç tamamlandığında Bakanlığa başvuru yapılır.” dşyerek ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından bakanlığa başvuru yapılacağını aktarmıştı.

Develi OSB’de son durum

Tartışma konusu olan ve son durumu merakla takip edilen Develi OSB hakkında dikkat çeken açıklamalar AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’den geldi.  Seçim çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Memduh Büyükkılıç ile Develi’ye giden Başkan Üzüm burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Develi Belediye Başkan Adayı Adem Şengül ile yan yana gelen Üzüm, “Merak edilen bir soruyu cevaplamak istiyoruz” dedi. Üzüm “Develi’deki işsizlik ile alakalı nasıl bir çözüm üreteceksiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi; “Geçen hafta Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır buradaydı. Sanayi Bakanımızla da konuştuk Develi’deki OSB konusunda hem Ankara’yı hem Kayseri’yi son derece hareketlendirdik. İnşallah OSB 2024 yılı içerisinde yetişebilirse ki en önemlisi mütevelli heyeti ve girişimciler bunlar bulunmakta hep birlikte el ele vereceğiz. Sonra OSB’nin kuruluşuyla bilirlikte oradaki fabrikalarla işsizlik sorununu minimuma indireceğiz.”