Develi'de yöresel lezzet sınavı!

Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri, yöresel mutfak becerilerini uygulama sınavında sergiledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Develi'de yöresel lezzet sınavı!

Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri, yöresel mutfak becerilerini uygulama sınavında sergiledi. Sınavda çorbalardan tatlılara kadar Türk mutfağının zenginliği gözler önüne serildi.

Develi'de yöresel lezzet sınavı!

Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre öğrenciler, toyga, tutmac, köz patlıcan, lebeniye, tarhana, çeşmi nigar çorbası gibi çorbalarda hünerlerini gösterirken, söğürme kebap, testi kebabı, piliç topkapı, Adana kebap, kuzu külbastı, yağlama, İzmir köfte gibi ana yemeklerde de lezzet dolu sunumlar hazırladı. Tatlı kategorisinde ise künefe, incir dolması, billuriye, şekerpare, Yalova sütlüsü, kazandibi, kalburabastı gibi seçenekler yer aldı.

Develi'de yöresel lezzet sınavı!

Sınava Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Hüseyin Şahin MYO'da görevli öğretim elemanları da katıldı.

Develi'de yöresel lezzet sınavı!

Heyet tarafından tadım yapılan yöresel lezzetler, geleneksel sunumlarıyla da dikkati çekti. Öğrencilerin becerileri ve hazırladıkları lezzetler büyük beğeni topladı.

Sınav, Develi'nin yöresel mutfağının zenginliğini ve öğrencilerin bu alandaki becerilerini gözler önüne serdi. Aynı zamanda, Türk mutfağının çeşitliliği ve lezzetleri de bu vesileyle tekrar hatırlanmış oldu.

Develi'de yöresel lezzet sınavı!