Develi'de şifa kaynağı

Adeta her derde deva şifa kaynağının adresi Kayseri'nin Develi ilçesi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Develi'de şifa kaynağı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekrem ve kemik ağrılarına, kalp-damar sağlığına, kas-iskelet sisteminin gelişiminden, boyun fıtığı ve diğer birçok noktada adeta ağrı kesici özelliği taşıyan şifa kaynağı kuyruk yağı…

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Dağ, kuyruk yağını, sağlıklı yağlar listesine ekleyen Amerikan Gıda ve İlaç Teşkilatının araştırmasına göre, gençlik yıllarında yeterli miktarda kuyruk yağı tüketen insanlarda, yaşlılık döneminde eklem rahatsızlıklarına daha az rastlandığını söyledi.
Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, kuyruk yağı hakkında bilgiler verirken eskilerde kuyruk yağının pazarda, kasapta satıldığını söyledi. 

“Genç nesillerimize kuyruk yağı yediremiyorsak sorumlusu bizleriz.” diyen Ötegen, “İbn-i Sina, hayvansal yağlar arasında en sağlıklı olanın kuyruk yağı olup, kuyruk yağının içerisinde bulunan zengin D vitamini diz ağrılarına şifa olur diye öneride bulunmuş.” dedi.

Develi'de şifa kaynağı

Kuyruk yağı hangi sektörlerde kullanılıyor?

Eskilerde kuyruk yağının yemeklik yağ olarak kullanıldığını da ifade eden Ötegen, “Son yıllara kadar mutfaklarımızda, suyu alınmış tereyağdan elde edilen evde yapılan yemeklik yağ kullanılırdı. Koyundan elde edilen kuyruk yağı da tencerelerde kavrulur, yağlar eridikten sonra ortaya çıkan kıkırdaklar ayrılırdı. Bu kıkırdakların üzerine tuz dökülüp ekmek arasında çocuklara dağıtılırdı. Ekmek arasına konularak afiyetle yenirdi. Kıkırdak ayrıca bulgur çorbasına katılarak çorbaya ayrı bir lezzet verirdi. Eritilen kuyruk yağına bir miktar bitkisel yağ ve tereyağı katılır, tekrar eritilir, tuzlanır, emaye ya da toprak kaplara doldurularak soğutulurdu.  Ortaya çıkan yağ yemek pişerken kaşık kaşık alınıp kullanılırdı.” diye konuştu. 
Kuyruk yağının günümüzde hangi sektörlerde kullanıldığını da söyleyen Ötegen sözlerini şöyle sürdürdü; “Kuyruk yağı günümüzde sabun ve mum gibi nesnelerin ham maddelerinde de hayvansal gıda olarak bulunmaktadır. Kozmetik sektöründe makyaj malzemeleri cilt ürünleri içerisinde de katkı maddesi olarak bulunmaktadır.”

Develi'de şifa kaynağı

Kuyruk yağının faydaları: 

Ötegen tam bir şifa deposu olan kuyruk yağının faydalarını da böyle sıraladı;
“Kuyruk yağının en az hayvanın eti kadar insanlara yararı bulunmaktadır Öncelikli olarak içerisinde bulunan Omega yağı asidinin bireylerin bağışıklık sistemine iyi geldiği bilinmektedir. Enfeksiyonlu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. 
Damar ve kalp sağlığında birebir olan kuyruk yağı, damar tıkanıklıklarını önlemektedir.
Kas ve iskelet sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır.
Vücutta kolajen üretilmesini sağlayarak cildin ışıl ışıl bir görüntüye sahip olmasına katkıda bulunur.
Boyun fıtığı ve diğer fıtık türlerine de iyi geldiği bilinmektedir.
Kas ve kemik gelişimini destekler.
Kuyruk yağı asırlardır tüketilen bir besindir. Yapılan gözlemler sonucunda kuyruk yağını tüketen kişilerin kas ve kemik yapısının daha güçlü olduğu tespit edilmiştir.
Kas ve kemik yapısını koruyan, kemik ağrılarını iyileştiren kuyruk yağı yemeklere güvenle eklenebilir.
Kas yırtılması tedavisinde, kemik erimesine önlem amacıyla kuyruk yağı tüketilmesi önerilir.
Vücudu enfeksiyona karşı koruma altına alan kuyruk yağını, etli yemeklerle beraber tüketebilirsiniz.
Kolajen Üretimi Sağlar
Kuyruk yağını tüketen kişilerde cilt hasarının daha az görüldüğü tespit edilmiştir.
Kalp Sağlığını Korur
Kuyruk yağı, kalp ve damar sağlığını koruyan yağlardan biridir.
Damar tıkanıklığını önleyecek etkilere sahiptir.
Vücut tarafından sindirilen ve faydalı şekilde kullanılan kuyruk yağı, kalp krizi riskini de önlemektedir.
Ağrı Kesicidir
Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar etkili bir yağdır. Kan dolaşımına katkısı sayesinde vücudun herhangi bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.
Çok eski zamanlardaki insanların kuyruk yağı dize sarmak gibi bir alışkanlıkları vardı. Bu alışkanlık sayesinde romatizma ağrılarının geçtiğini düşünürlerdi.
Kuyruk yağı ile fıtık tedavisi doğal yöntemle yapılmaktadır. Bunun için kuyruk yağını, eritip bal ve karabiberle karıştırmanız önerilir.
Hazırlanan karışım boyun fıtığını hissettiğiniz bölgeye sürülür ve ardından kantaron yağı ile masaj yapılır.
Kuyruk yağı sık sık tüketildiğinde kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle kuyruk yağını ölçülü ve zaman zaman tüketmeniz önerilir. Ölçülü şekilde tüketildiğinde faydaları hissedilir.”

Develi'de şifa kaynağı