Develi'de bir ilk: 'Troy Kart' dönemi başlıyor

Tüm Türkiye'de İsrail' yönelik boykotlar sürerken bir yenisini de Develi Belediyesi ekledi. Belediye tarafından bakın nasıl bir boykot kararı alındı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Develi'de bir ilk: 'Troy Kart' dönemi başlıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 39'uncu gününde de şiddetlenerek sürüyor. İsrail'in saldırılarında 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişinin öldürüldüğü bildirildi. 

Türkiye’nin dört bir yanından Filistin’e destek sesleri yükselirken boykot eylemleri de sürüyor. Dikkat çeken bir boykot haberi de Kayseri’nin Develi ilçesinden geldi. Develi Belediyesi, ödeme yöntemi olarak yerli ve milli “troy kart” sistemine geçti. 

Çalıştıkları banka ile yapılan görüşme neticesinde tüm çalışanların kartlarının yerli ve milli “Troy Kart” (Türkiye Ödeme Yöntemi) sistemine geçirilmesi için anlaşıldığını ve kartların personele ulaşmaya başladığını belirten Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar “Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları artarak devam ediyor. Ülkemizde bir yandan diplomatik temaslarla Filistin halkının uğradığı zulmün son bulması adına gayret sarf edilirken bir yandan da siyonist işgal rejimini destekleyen şirketleri boykot eylemleri yapılıyor. Bizler de Develi Belediyesi olarak bu duruma tepki göstermek için personelimizle toplu halde banka ve kredi kartlarının tamamını TROY ile değiştirdik. Rabbim Gazzeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Onlara katil İsrail’e karşı zaferler nasip eylesin" ifadelerini kullandı.