Deveci, yeniden aday olacağını açıkladı

Deveci, yeniden aday olacağını açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği ( KAYMOS) Yönetim Kurulu adına  açıklama yapan Başkan Yakup Deveci, Pazar günü olağan genel kurul yapacaklarını açıkladı. Deveci, yol arkadaşları ile birlikte yönetime yeniden aday olduklarını da dile getirdi.

 7 Şubat 2016 tarihinde olağanüstü genel kurulla göreve geldiklerini ifade eden KAYMOS Başkanı Yakup Deveci, “Yönetim kurulumuz ilk faaliyet olarak kayseri fuar organizasyonunda etkin rol almış ve üzerine düşeni yapıp fuarın devamını sağlamıştır. Bu durumda şehrimize yakışmayan, mobilyada markalar ve üretim üssü olan şehrimizi yansıtmayan alelade bir fuar alanı ile yıllardır direnen hak ettiğini bulamayan bir durumda olmak ise üzücü bir durumdur. Daha üzücü olanı ise daha önceki yönetimin de fevkalade çalışmaları gayretleri ve sonrasında bizlerinde devam ettirdiği çalışmalar sonucunda OSB Yönetim Kurulu ile Başkanı Sayın Tahir NURSAÇAN’ ın da fedakârlığı ve gayretleri ile alınan karar neticesinde 30.000 m2 fuar alanı planlanmış ve çalışmaları başlamıştır. Fakat bu olay sözde kalmamalı ve Kayseri halkı da mülki idarecileri de bu fuarı benimsemeli ve kabullenmeli bunu panayır havasında yılda bir defa değil 2 defa düzenleyecek ve bunun birini uluslararası fuar birini ise yurt içi fuar olarak yapmalı ve ekonomideki lokomotif görevini yerine getirmelidir. Ekonomi bakanlığımızın desteklediği URGE ( Uluslar Arası Rekabeti Geliştirme ) projesi kapsamında dernek üyelerimizden seçkin firmalarımız, KAYMOS çatısı altında bir araya gelerek; bu projeyi hayata geçirdiler. İhtiyaç analizleri yapılan firmalarımız dış ticaret eğitimlerini tamamladılar. Yurt dışı alım heyetleri ve fuar ziyaretlerinin planlamasını yapıldı. Bu proje 3 yıl devam edecek olan uzun soluklu bir proje olup 3.000.000 TL lik bir çalışmadır. 13 üyemiz bu çalışmalarda hem ülke ekonomisini hem de kendi şehrimize ve firmalarına çalışanlarına katkıda bulunuyorlar.” dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmalar çerçevesinde geleneksel iftar yemeği ile de dernek üyeleri ile bir araya geldiklerini ifade eden Deveci, “Derneğimiz geleneksel iftar yemeklerinde paylaşma ve dayanışma gereği; meslektaşları ile bir araya gelirken, Şehit ve gazilerimizin aileleri, Kimsesiz çocuklarımız ve bedensel özürlüğü kardeşlerimizle birlikteliğin kardeşliğin resmini yaptık.” diye konuştu.

"SEKÖTÜRN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDIK, ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞ VERDİK"

Sektörün sorunlarını gündeme taşıdıklarını da ifade eden Deveci, şunları söyledi:  “Sektörümüzdeki meslektaşlarımızın genel sorunu olan işçi tazminatlarının neredeyse firmalarımızın, sermayesine eşit oranda birikmiş yük olduğunu bunun ile alakalı bakanlığımıza gerekli çalışmalar yapılarak iletilmiş sorun ile ilgili endişelerimiz ve beklentilerimiz dile getirilmiştir. Mobilya sektöründe KDV oranın %18 seviyesinden % 8 sevilerine çekilerek ticaretin canlanmasına ve istihdamın devamı için en güçlü destek olacağını da dillendirerek destek talebinde bulunduk. Şehrimizdeki üreticilerin tercih edilen mobilyalarımızın yanı sıra Firmalarımızın ve tüccarlarımızın ahilik kültürü ile beslenen dürüst ticareti, kurumsal yapıları, standart üretim ve satış sonrası hizmet birimleri ile yaygın satış ağlarını belgelendirmek istedik. Bu sayesinde yurt içinde ve yurt dışında talep edilen ürünleri üreten firmalarımızın bu kalitelerinin belgelendirilmesi için TSE bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan belgelendirme alışmalarında KOSGEB inde maddi destekleri ile firmalarımız da belgelendirmede ciddi yol kat edildi.” 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci de değerlendiren Deveci, dernek olarak darbe girişimine yönelik tepkilerini ortaya koyduklarını söyledi. Deveci, “Darbe girişimi gecesi yurdumuzdaki istikrara kardeşliğe ve ilerlemeye dur demeye çalışan; bunu her dönem yaptıkları gibi yapacaklarına inanan dış mihraklar ve bunların maşalarının başarısızlıkla sonuçlandı. Demokrasimiz, kardeşliğimiz, ilerlememiz ve hiçbir siyasi görüş ayrımı olmadan tek yürek olarak gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde KAYMOS Yönetim kurulu ve Üyeleri üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Bunu bir sorumluluk ve şehitlerine milletine borç bilen derneğimiz sosyal sorumluluğunu yerine getirirken üretimine ara vermeden ülkemizin ekonomisini ayakta tutmakta görevini yerine getirmiştir. Bu süreçte dış medya ve basının ihracat yaptığımız ülkelerde Cennet vatanımızı ve güçlü devletimizi yanlış yönlendirmelerinden etkilenen müşterilerimize doğruları yansıtmak ve gerçek bilgiyi vermek amacı ile 4 dilde bilgilendirme yayınlayarak güvenli ülke ve sağlıklı ortamın devam ettiğini duyurdu. Bu dönemden sonra artık biz ticaret erbapları olarak üreten ve ekonomik faydaları artıracak çalışmalara son gaz devam ederek hedefleri yakalamaya odaklanmalıyız.”

“KAYSERİLİLER İŞİNİ BİLİR SLOGANI İLE DEVLETİN SUNDUĞU İMKÂNLARI KULLANAMADI”

Açıklamasında, “Türkiye’de üretilen mobilyanın yüzde 50 sinden fazlasının üretildiği şehrimizde bu kadar büyük oranda istihdama ve üretime öz sermayesi ile başlayan ve sektörü finansa eden tüccarımızın beklentisi olan mobilya ihtisas organize için mülki idarecilerimizin ve devletimizin desteklerini bekliyoruz.” diyen Deveci,  “Üzülerek ifade ediyoruz ki Kayserililer işini bilir sloganı ile devletin sunduğu imkânları kullanamadı ve zor anlarda bankaların yüksek faizleri ne esir duruma düşmüşlerdir. Mobilya sektörü ve üreticileri gerekli destekleri görmeli ve Kayseri de yüksek maliyetle bile istihdamdan vaz geçmeyen yatırımcımızın artık hak ettiği desteği adil şekilde almalı bunu da bütün kayseri olarak hem mülki idarecilerimiz, gerekse meslek oda ve dernek kuruluşlarımızın ortak çalışması ile üstesinden gelmelidir. İhracatta geçen yıllarda en büyük üreticilerinden olan Çin dünya mobilya pazarının  yüzde 35’ine hitap ederken bu oran son yıllarda %25 seyrine inmiştir. bu pazarda doğan açıklığı devletimizin ihracatçıya vereceği nakliye desteği, ihracat kolaylaştırıcı mevzuat ve dış ticaretçilere sağlayacağı kolaylıklarla dünya genelindeki pastadan Ülkemiz adına pay almayı fırsat bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 "YÖNETİME YENİDEN ADAYIZ" 

KAYMOS Yönetim Kurulu olarak, görev yaptıkları yaklaşık 8 ay içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Deveci, 30 Ekim 2016 Pazar günü yapacakları olağn genel kurulla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “Genel kurulda üyelerimize daha iyi hizmet vermek için yeniden aday olduğumuzu ve bu dönem içinde huzur hakkı ve her hangi bir maddi beklentisi olmadan şehri için ve meslektaşları için çalışmaya yeniden adayız. Gerek yönetim kurulu asil ve yedek üyelerimiz, denetim kurulu asil ve yedek üyelerimiz ile disiplin kurulu asil ve yedek üyelerimiz ile tam kadro seçim için ve çalışma için yeniden talibiz. Üyelerimizin yeniden verecekleri bu sorumlulukla yeni dönem de birlikte daha iyi işler yapacağız.”

Haber Merkezi