Deva Partisi'nden 'süreç başladı' açıklaması!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kayseri İl Başkanlığı, 14 Mart itibari ile 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı sürecinin başladığını açıkladı.

Deva Partisi'nden 'süreç başladı' açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deva Partisi İl Başkanı Metin Özkaya, Yüksek Seçim Kurulu'nun 2023/91 sayılı ve 10.03.2023 tarihli karar kapsamında yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin 13 Mart 2023 Pazartesi ile 20.03.2023 Pazartesi günü saat 17:00'a kadar başvuru yapabileceklerini belirtti. 
Aday başvurularının, İl Başkanlıklarına, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığına veya basvuru.devapartisi.org.tr web sitesi üzerinden internetten yapılabileceğini belirten Özkaya, internet üzerinden yapılacak başvurularda evrakların web sitesi üzerinden sisteme yükleneceği ve ayrıca ıslak imzalı evrak asılları İI Başkanlıklarına veya Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığına elden teslim edilebileceğini söyledi. 
Diğer yandan  aday aday olmak isteyen  il ve ilçe başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve kamu görevlilerinin de 16.03.2023 saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği ifade edildi. 
ADAYLIK ÜCRETİ NE KADAR?
Partiden yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: DEVA Partisi'nden milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru ücretleri ise, Kadınlar 2.500 TL, 30 Yaş Altı Gençler ve Engelliler 1.000 TL, diğer adaylar 5.000 TL şeklinde belirlendi. İl Başkanı Metin Özkaya Kayseri’den milletvekili aday adayı olmak isteyen gönüllülerimizi parti binamızda görüşmeye beklediklerini belirterek, alınan seçim kararının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek, demokrasi yarışında ülkemize yakışır bir şekilde sonuçlanmasını temenni etti.