Dev kanyonlar arasından geçen Kayseri'nin eşsiz güzelliği

Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. Bayram tatilinin keyfini çıkaracağınız yeni bir adresi daha sizinle paylaşıyoruz. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dev kanyonlar arasından geçen Kayseri'nin eşsiz güzelliği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Dağı’nın büyüleyici manzaraları eşliğinde keşfe çıkabileceğiniz Kayseri, İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti, aynı zamanda önemli bir sanayi ve ticaret merkezi. Doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve kültürel yapısı ile Kayseri adından sıkça söz ettiriyor. İçinde bulundurduğu güzellikler Kayseri yerli ve yabancı turistlere adeta görsel şölen sunuyor. Kış turizminin öncüsü Erciyes Dağı, şelaleleri, vadileri, gölleri, eski ve daha birçok nokta misafirlerini ağırlıyor. Kurban Bayramını keyifle değerlendirebileceğiniz Kayseri’nin sayısızı güzelliklerinden birisi Zamantı Irmağı…

Kayseri’nin en önemli akarsularından olan ve Irmağı’nın iki büyük kolundan biri olan ve uzunluğu 230 kilometreyi bulan Zamantı Irmağı, Uzunyayla ortalarında, Örenşehir Bucağı yakınlarında Şerefiye köyünde doğar. İlk kaynaklarını Uzunyayla’dan aldıktan sonra kabaca kuzey-güney doğrultusunda akan Zamantı, Pınarbaşı İlçesi’nin kuzeydoğusunda, kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunu alır. Yolu boyunca dar ve derin vadiler içinde akan Zamantı Irmağı, Boran, Çermişek, Kuş, Tahtacık, Bercan, Tahtalımezar, Kuru ve Alagöz gibi çay ve dereleri de sularına katar. Menderesler çizerek akan Zamantı Irmağı, Tomarza’nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yöneldikten sonra yine sert bir dirsekle kuzey-güney doğrultusunu alır ve Yahyalı ilçesinin güneyinde il sınırları dışına çıkar.

Yahyalı ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 51 kilometre uzunluğa sahip Zamantı Irmağı'nın 15 kilometresinde milli rafting parkuru yer almaktadır. Zamantı Irmağı, uzunluğu, su debisi, yer altı geçişleri ve kanyonlarının yanı sıra, profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği parkurlarıyla büyük ilgi görmektedir.

Su debisi rafting için oldukça elverişli olan Zamantı, dev kanyonlar arasından geçmekte ve eşsiz güzellikler sunmaktadır. Biri 78, diğeri 92 metre uzunluğundaki doğal köprünün altından geçen parkur, rafting yapanlara ayrı bir heyecan vermektedir.