Destek için son tarih 19 Ocak!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü sürü yöneticisi ya da diğer adıyla çoban istihdamı desteği başvuruları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada başvuru sürecinin devam ettiği ifade edildi. Peki ne kadar destek veriliyor? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Destek için son tarih 19 Ocak!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü sürü yöneticisi (çoban) istihdamı desteği başvuruları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada başvuru sürecinin devam ettiği ifade edildi. Buna göre, son başvuru tarihi 19 Ocak 2024.
Diğer yandan daha önce yapılan açıklamada Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği'nden 63 bin civarında işletme ve kişinin yararlandığını, son 8 yılda da 400 milyon liraya yakın sürü yöneticisi desteği verildiği ifade edilmişti. 

 

Destek için son tarih 19 Ocak!

Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği kapsamında geçtiğimiz yıl işletmede istihdam edilen çoban için 30 bin lira destekleme ödemesi yapılmıştı. 
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de bu konuda başvuru süreci konusunda uyardı. 
Diğer yandan çalışma kapsamında çobanlara yönelik, sürünün beslenmesi, merada yetişen bitkiler, sürü bakım işleri, hayvanların fiziksel özellikleri, süt sağım teknikleri, sütün muhafaza şekilleri, gebe hayvanların özellikleri, yeni doğan yavruların bakımı, çoban köpeği eğitimi bakımı, sürünün sağlığı, hayvan sağlığı ve hastalıkları, bulaşıcı hastalıklar, hayvan aşıları, ağız sütünün faydaları, damızlık hayvanın özellikleri, koç teke boğa katım dönemi, sürüyü yönlendirme, sürünün konaklaması ve sulanması, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitimler de veriliyor.

Destek için son tarih 19 Ocak!