Depremde evde kalan kardeşlerini kurtarırken yaralandı

Adana'nın Kozan ilçesindeki 5.5'lik depreme keçilerini otlatırken yakalanan iki kardeşten biri, evdeki kardeşlerini kurtarmak isterken üzerine tuğla düşmesi sonucu yaralandı. İki kardeş yaşadıkları o anları anlattı.

Depremde evde kalan kardeşlerini kurtarırken yaralandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adana’nın Kozan ilçesindeki 5.5’lik depreme keçilerini otlatırken yakalanan iki kardeşten biri, evdeki kardeşlerini kurtarmak isterken üzerine tuğla düşmesi sonucu yaralandı. İki kardeş yaşadıkları o anları anlattı.

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depreme Minnetli Mahallesi’nde keçilerini otlatırken yakalanan Nuray (12) ve Meryem (16) Ganici adlı kız kardeşler, kardeşlerini kurtarmak için eve koşarken yaralandı. Ailelerinin Kozan’da yevmiye ile işe gittiğini aktaran Nuray (12) ve Meryem (16) Ganici kardeşler, keçi otlatırken depreme yakalandıklarını ve deprem sonrası evdeki minik kardeşleri Esma ya koşarken yaşadıklarını aktardı.

Kardeşleri için seferber oldular

Evin üzerinden düşen tuğla ile başından ve ayağından hafif yaralanan Nuray Ganici, "Keçileri tarlada güdüyorduk. İlk başta salladık çok fena sallandı. Tarla çok fena sallandı. Ablamla eve koştuk. Kardeşim evde ağlıyordu ona koştuk. Ablam geçti eve ben koşarken evin üstünden tuğlalar yıkıldı. Ayağımda ezik oldu” diyerek yaşadığı korkuyu anlattı.

Abla Meryem Ganici ise kardeşi ile keçi otlatırken bir anda depremi hissettiklerini ve eve minik kardeşleri için koştuklarını aktararak, "Bir anda deprem oldu. Küçük kardeşimiz için eve koştuk. Kız kardeşim de arkamdan koşunca evin üzerinden düşen tuğlalar yıkıldı. Evden uzaklaştık ve oturduk” dedi.

Eşinin kendisini sürüyerek evden uzaklaştırdığını aktaran Cuma Ganici ise, yaşadığı korku dolu anları, “Kanepede yatarken deprem beni önce havaya attı, sonra sağa sola savurdu. Kalkmaya çalıştım, savurdu. Hanıma baktım. Eşim beni sürüyerek evin dışarısına çıkardı” sözleriyle yaşadığı korkuyu anlattı.

Depremde evde kalan kardeşlerini kurtarırken yaralandı
Depremde evde kalan kardeşlerini kurtarırken yaralandı