Deprem uzmanından rahatlatan yorum!

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, deprem, fay haritası ve yer bilgisi sorularına yaptığı özel çalışmalar sonrası bilimsel olarak yanıt veriyor. Evsen, Erkilet sorusuna nasıl bir yanıt verdi? Detaylar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Deprem uzmanından rahatlatan yorum!

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik sorulan deprem, fay haritası ve yer bilgisi hakkında vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam ediyor.

Evsen, özel yaptığı çalışmalar neticesinde sorulan soruları değerlendiriyor ve vatandaşın merakını gideriyor. Yaptığı bilimsel açıklamalarla yürekle su serpen ve kirli bilgilerin önüne geçen Evsen, bu kez de bir vatandaşın Erkilet sorusunu yanıtladı.

Erkilet’te ikamet eden bir vatandaş, ‘Adnan hocam merhabalar, Erkilet Ertugrul Gazi Mahallesinin zemini nasıl? fayda uzaklığı nedir, yeni yapılan binaların olduğu yer? Sorusuna, şu şekilde yanıt verdi: ‘Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesinin hemen hemen tamamı kayalık alan ile kaplıdır. Erkilet Fayına 1250 metre mesafede yer aşmaktadır.’ Evsen’in bu açıklaması soruyu soran vatandaş ile Ertuğrul Gazi Mahallesinde yaşayan vatandaşları rahatlattı.

Evsen, mahalle bilgilerine yönelik soruları X hesabından yaptığı çalışma neticesinde birkaç saat sonra yanıtlıyor.