Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması: Tetiklenmiş!

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen deprem sonrası açıklama yaptı. Demirtaş, 'Tetiklenmiş deprem' ifadelerini kullandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması: Tetiklenmiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem Uzmanı Dr Ramazan Demirtaş, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yaptığı açıklamada depremin bağımsız bir deprem olduğunu söyledi. 

Yahyalı ilçesinde sabah 4,0 gece yarısı ise 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremler sonrası bölgede yaşanan gelişmeler merak konusu oldu. Deprem Uzmanı Dr Ramazan Demirtaş, "Deprem Kayseri-Adana sınırına yakın ve iki merkezin deprem yeri arasında 5 km fark olduğu için AFAD Kayseri ve KOERI Adana olarak vermiştir. Depremin Aladağ fay zonunun 10-12 km güneydoğusunda, odak (fay) çözümüne göre sol ve sağ yanal atım bileşenli normal iki kısa kırığın kesişim bölgesinde olduğu görülüyor." dedi. 

Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması

6 Şubat depremleri sonrasında da bölgede benzer depremler oldu

"Aynı bölgede 6 Şubat 2023 depremleri sonrası kısa kırıklar üzerinde M3.4, Mw=3.8 ve Mw=4.3 olmak üzere benzer büyüklükte depremler oldu" hatırlatması da yapan Demirtaş, "Depremler MTA Diri Fay Haritası'ndaki (2012) birçok fay gibi aktif olduğu tartışmaya açık Ecemiş Fay Zonu'ndan 30-35 km uzaklıkta olmuştur"  diye konuştu. 

Kayseri 700 km canlı fay üzerinde açıklamasının geçerliliği yok! 

Prof Dr Naci Görür' ün, bir süre önce Kayseri ile ilgili yaptığı açıklamalara da gönderme yapan Demirtaş, "Kayseri 700 km canlı fay üzerinde oturuyor, bu deprem(ler) de Ecemiş Fay Zonu ile ilgilidir" gibi bir açıklama olursa, hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını savundu.

Tetiklenmiş, bağımsız depremler! 

Demirtaş, "Bunlar 2023 depremleri sonrası 250 km yarıçaplı bir alanda kısa kırıklar üzerinde olan tetiklenmiş bağımsız depremler" dedi. 

Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması