Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması!

Kayseri'de Sarız ilçe merkezli yaşanan depremin ardından Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş'tan açıklama geldi. Demirtaş, açıklamasında 'Arkasından büyük deprem olur mu?' sorularına yönelik de dikkat çeken ifadeler kullandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'a göre saat 13:17'de yaşanan deprem, 7.06 kilometre derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 4.8 kilometre olarak belirtti. Kandilli daha sonra depremin büyüklüğünü 4,7 olarak revize etti. Diğer yandan bu deremin ardından Kayseri’nin Sarız ilçesinde 18 dakika içerisinde art arda 5 deprem olması dikkat çekti.
Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması!
KAYSERİ SARIZ AÇIKLAMASI
Meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş şu ifadeleri kullandı: 4.7 büyüklüğünde bağımsız bir deprem oldu. Deprem Sarız Fayı ile ilgili olmayıp, Sarız Fayının 15 km doğusunda, Türkiye Diri Fay Haritası'nda olmayan muhtemelen KD-GB gidişli bir fay üzerinde oldu.22-08-2023 13:17 Mw=4.7 Sarız (Kayseri) depreminin odak/fay düzlemi çözümü sol yönlü doğrultu atımlı faylanma vermiştir. Deprem, Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan muhtemelen Sarız fayının 15 km GD'sunda uzanan KD-GB gidişli bir kırıktan kaynaklanmış gözüküyor. 
Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması!
ARKASINDAN BÜYÜK DEPREM GELİR Mİ?
"Kirli bilgileri önlemek adına en azından bilgi birikimlerimizden doğru değerlendirmelerde bulunmaya çalışıyoruz" diyen Demirtaş ayrıca "Arkasından büyük deprem gelir mi?" sorusuna yönelik de şunları söyledi: "Bir deprem olur olmaz, "arkasından büyük deprem gelir mi?" diye bir soru sorduğunuzda, özellikle evet gelir şeklinde yanıt gelirse, lütfen itibar etmeyin. Hangi fay? Fay parametreleri? Tehlike parametreleri? Uzun süreli gözlem verileri olmadan doğru değerlendirilemez.
Deprem Uzmanından Kayseri açıklaması!